Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Gyproc en is dus niet geschreven door Livios.

Je woning klonk nooit stiller dankzij Habito® van Gyproc®

De geluidswerende Habito® platen bieden geluidscomfort voor lawaai binnenshuis en van buitenaf.

Foto: Gyproc

Habito® is tot vijfmaal sterker dan gemetselde wanden dankzij zijn stevige kern.

Foto: Gyproc

Voorwerpen aan de wand bevestigen? Dat kan zonder speciaal gereedschap of pluggen .

Foto: Gyproc

Ga je binnenmuren plaatsen, ruimtes herindelen of je wanden vernieuwen? Dan hoef je geen toegevingen te doen op de kwaliteit. Habito® van Gyproc® is een gipswand die aanvoelt als een massieve muur… En ook zo klinkt!

Geluidswerende wanden

Het belang van akoestisch comfort neemt toe. We wonen dichter op elkaar en er is steeds meer straatlawaai. De geluidswerende Habito® platen bieden geluidscomfort voor lawaai binnenshuis en van buitenaf. De grijze Habito® platen zijn ideaal voor scheidingsmuren tussen woningen of tussen ruimtes.

Doos-in-doosprincipe

Als je maximale geluidsisolatie wil, laat dan tijdens het plaatsen van je binnenwand wat ruimte tussen de bestaande wand en de voorzetwand. Combineer daarvoor je Habito® platen met de bijhorende Metal Studs® en glaswolisolatie achter je voorzetwand. Niet alleen geniet je van extra akoestische isolatie dankzij de ondoordringbare Habito® platen, de afstand tussen de dragende muur en de Gyproc® wand zorgt voor extra geluidsisolatie.

Eenvoudig te plaatsen

Habito® plaats je even snel en makkelijk als standaard Gyproc® platen. Ondanks hun sterke gipskern volstaat een stanleymes om de platen in te snijden. Daarna kan je ze plooien en breken. Kabels werk je netjes achter de platen weg. Bovendien komt er bij deze plaatsing geen stof of water aan te pas, waardoor je wand meteen klaar is om verder af te werken. Als je voorwerpen aan de wand wil bevestigen, heb je zelfs geen speciaal gereedschap of pluggen nodig. Met een spaanplaatschroef van 5 mm kan je tot 30 kg per ophangpunt bevestigen.

Extreem stevig

Habito® is tot vijfmaal sterker dan gemetselde wanden dankzij hun stevige kern. Je wanden voelen aan als een massieve stenen muur, maar zijn veel dunner. Ze bieden een grotere weerstand aan herhaaldelijk stoten. Zo is je muur bestand tegen de impact van het verplaatsen van meubilair, stoten van de stofzuiger of spelende kinderen. De massieve plaat is tot 50% beter bestand tegen oppervlakteschade dan pleisterwerk. Zo verhoogt Habito® de kwaliteit van je woning.

Meer weten over Habito? Download de brochure!

Wat schreef de Livios-redactie over wanden?