Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Gyproc en is dus niet geschreven door Livios.

Sterke en strakke hoekafwerking voor Gyproc-platen

Hoge schokbestendigheid

Foto: Gyproc

Snelle en eenvoudige montage

Foto: Gyproc

Sterke en strakke hoekafwerking

Foto: Gyproc

Buitenhoeken van Gyproc-platen kan je afwerken met verschillende materialen, zoals een metalen Corner Bead, een flexibele voegband of met AquaBead. AquaBead is de meest innovatieve en eenvoudige methode om hoeken strak en sterk af te werken.

AquaBead

AquaBead is een met latex verzadigd geperforeerd papieren profiel. Je herkent AquaBead door de perforaties op de flenzen en de lijmfilm op de binnenkant van het profiel. Dankzij de copolymeerkern heeft AquaBead een verhoogde stootvastheid.

Dit unieke profiel wordt zelfklevend na contact met water. Je hoeft dus niet eerst de hoek met voegproduct te bestrijken, maar na bevochtiging van het profiel en een wachttijd van 20-30 seconden, kan AquaBead rechtstreeks op de Gyproc-plaat gekleefd worden. De lijm droogt snel op en geeft een optimale hechting op Gyproc-platen. Opgelet: AquaBead kan je niet gebruiken op eerder afgewerkte hoeken of geschilderde oppervlakken.

Na droging (ca. 30 minuten) kan je met Gyproc-voegproducten de hoek verder afwerken. Voor een optimaal eindresultaat werk je verder af met ABA-Joint Mix of ProMix Premium.

Bekijk zeker ook de demo-video op het Gyproc YouTube-kanaal.

Wat schreef de Livios-redactie over wanden?