Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Wilms nv en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe kies ik de juiste oplossing voor mijn terras?

Licht een bepaald deel van de tuin uit met een terrasoverkapping.

Foto: Wilms nv

Niets is gezelliger dan genieten van een drankje in een zonnige buitenomgeving.

Foto: Wilms nv

Ook voor jouw veranda of pergola hebben we producten in huis die het leefcomfort enorm verhogen.

Foto: Wilms nv

Steeds meer mensen raken overtuigd van een overdekt terras om nog meer van hun tuin te kunnen genieten. Wij geven je graag een aantal zaken mee waar je best even over nadenkt alvorens je jouw ideale terrasoverkapping kiest.

  • De grootte: moet er een volledig terras worden overdekt of wil je een bepaald gedeelte uitlichten? Bv. een zwembad, jacuzzi, tuintafel, lounge...
  • De oriëntatie van je terras: wanneer schijnt de zon? En hoe zit het op dat moment met de lichtinval? Dit alles bepaalt de plaats van de terrasoverkapping en de uitval ervan.
  • De afstand tussen overkapping en de woning: niets is gezelliger dan genieten van een drankje in een zonnige buitenomgeving, zeker in aangenaam gezelschap. Maar als je iedere keer een hele afstand moet afleggen om eten of drinken bij te gaan halen, dan ga je dit als iets vervelend ervarne.
  • Het gewenste comfort: zit je liever wat uit de wind of mag er al eens een briesje opsteken? En zijn er nog andere voorzieningen gewenst onder de overkapping?
  • De periode van het jaar: wil je ook in de winter genieten van jouw terras? Dan is een veranda uiteraard de meest geschikte oplossing. Denk dan wel aan een gepaste verandazonwering voor de warmste dagen van het jaar.

Bij Wilms bieden we buitenleven-oplossingen voor kleine en grote terrassen. Ook voor jouw veranda of pergola hebben we producten in huis die het leefcomfort enorm verhogen.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden eens te bekijken.

Wat schreef de Livios-redactie over terras?