Dit partnerbericht werd gepubliceerd door X²O Badkamers en is dus niet geschreven door Livios.

Dit zijn de badkamertrends voor 2019!

Houd je van de zachte look van het witte Solid Surface of van de natuurlijke charme van hout?

Foto: X²O Badkamers

Zwarte badkamermeubels zorgen voor een krachtig effect in de puurheid van een witte badkamer.

Foto: X²O Badkamers

Mat zwarte doucheprofielen zorgen voor een sterk contrast: de ‘framed look’.

Foto: X²O Badkamers

Een badkamermeubel in hout straalt warmte en authenticiteit uit.

Foto: X²O Badkamers

Een asymmetrisch badkamer meubel creëert naast extra opslagruimte ook plaats voor designelementen.

Foto: X²O Badkamers

Het functioneel nut van de badkamer wordt reeds lang aangevuld met een emotionele beleving die steeds meer aan belang wint. Dankzij de populariteit van de wellness cultuur wenst men van de badkamer een persoonlijke oase van rust te maken. Interieurtrends die oorspronkelijk in de keuken of leefruimte hun dienst deden zien we steeds meer hun intrede doen in de sanitaire wereld. Denk maar aan de minimalistische, industriële en botanische
designs.

X²O zal op de grootste stand van Batibouw 2019 de nieuwste badkamer trends in de spotlights zetten en inspireren met haar vernieuwde en enorm uitgebreide assortiment. Om het overzicht te behouden over de verschillende trends, delen wij ze in volgens drie pijlers:

  1. ‘Durf combineren’,
  2. ‘Experimenteer met vorm en richting’
  3. ‘Verfijnd design’.

1) Durf combineren

X²O maakt het mogelijk om je badkamer stap voor stap op te bouwen zoals je zélf voor ogen hebt. Houd je van de zachte look van het mat witte Solid Surface materiaal of eerder van de natuurlijke charme van hout? Kies je voor een inbouw of opbouw wastafel en werk je dit af met aluminium of meer “eye catching” zwart kraanwerk ? En ga zo maar door! Door de eindeloze combinatiemogelijkheden binnen het X²O assortiment, creëer je de badkamer van je dromen.

Framed look
Donkere aluminium profielen zijn zeer krachtige accenten in de badkamer en benadrukken de vlaktes en indeling van de ruimte. De donkere profielen komen zowel in een industrieel design als in een minimalistisch interieur volledig tot hun recht. Deze lineaire accenten dragen bij tot een evenwichtig contrast en zorgen dat het geheel van de ruimte klopt.

Black and white match right
Het staat zwart op wit gedrukt dat de combinatie van de twee elementaire kleuren werkt en een tijdloze indruk geeft aan de ruimte. Zwarte badkamermeubels zorgen voor een sterk contrast in de puurheid van een witte badkamer en maken van de ruimte een klassevol geheel.

De kracht van beton
Grijs is een sober kleur en geeft de badkamer een rustige en tijdloze atmosfeer. Betongrijs geeft net dat tikkeltje authenticiteit en stoerheid aan de ruimte, maar nog steeds op een elegante en verfijnde manier.

De vele gezichten van hout
Een badkamermeubel in hout straalt warmte en authenticiteit uit. De natuurlijke materialen geven de badkamer een rustig en gezellig gevoel. X2O biedt verschillende houtsoorten aan en heeft een breed assortiment aan kleuren die elk een andere sfeer scheppen.

2) Experimenteer met vorm en richting

Een nieuwe trend in badkamer design is dynamiek. Door te spelen met vorm, richting en licht creëer je meer leven in de ruimte. Het  tegendraadse ontwerp door de verschillende geometrische vormen, asymmetrie en lichtaccenten is gedurfd en leidt tot verbluffende eindresultaten: een badkamer die leeft, opvalt en vooral ook uniek is.

Asymmetrische perfectie
Een asymmetrisch badkamermeubel creëert naast extra opslagruimte ook extra plaats voor designelementen. Een klein plantje of een kleurrijk bloemstuk is een ideale eyecatcher voor de badkamer en fleurt meteen de ruimte op.

In the spotlight
De achterliggende gloed van de LED lampen onderscheidt de spiegel van het muurvlak en plaatst het letterlijk in de spotlights.

3) Verfijnd design

Nieuwe materialen en technieken zorgen voor een zeer verfijnde afwerking en creëren dé sfeer die je zoekt.

Opvallend onopvallend
In het vernieuwde assortiment van X²O zorgen we dat de juiste elementen opvallen. Kies je bijvoorbeeld voor uniek zwart kraanwerk , dan is het de bedoeling dat deze ook meteen opvalt. Door een plug te kiezen die in hetzelfde materiaal en kleur van de wastafel of het bad is, zorg je voor een consistent geheel waarbij de kraan de ultieme eyecatcher is.

Grenzeloos effect
Door de bekleding van de douchebak door te trekken tot in de douchewand creëer je een grenzeloos effect in de douche. De douche wordt barrière vrij, vormt een visueel geheel en fungeert als dé grote eyecatcher doorheen het badkamerlandschap.

Less is more
Door een uitgefreesde overloop is er geen aluminium plaatje meer aanwezig. Zo kan je prachtig kraanwerk combineren met een stijlvol bad.

Solid surface
Solid surface betekent letterlijk ‘stevig oppervlak’. Dit materiaal kent een zeer hoge mate van bestendigheid en doordat ze uit een mal gegoten zijn, zijn er geen naden aan het oppervlak zichtbaar.

Fijne afwerking
Kies je om je bad in te bouwen in een opvallend kader van bijvoorbeeld natuursteen, dan is een Snello Rosala slim of een Viticcio slim bad een goed idee. Door de verfijnde afwerking van de dunne badrand lijkt het bad volledig ingewerkt in de omlijsting en als het ware uit het natuursteen zelf gesneden.

Nog meer interieurtrends voor je badkamer ontdekken? Bekijk snel onze Pinterest-bord Badkamertrends 2019

Keuzestress? Of heb je hulp of advies nodig bij het inrichten van je badkamer? Kom langs op onze Batibouw stand of spring eens binnen in de X²O-showroom in je buurt. Onze badkameradviseurs staan je graag bij met raad en daad of surf naar www.x2o.be voor meer badkamerinspiratie.

Over X²O

X²O werd opgericht in 2005 en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de particuliere badkamermarkt. Met een eigen productontwikkeling en 24 showrooms in België en Nederland richt het bedrijf zicht tot particulieren die uit een ruim aanbod willen kiezen, deskundig advies waarderen en willen profiteren van een optimale verhouding tussen kwaliteit en prijs.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwbeurzen?