Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Wienerberger kleiklinkers en is dus niet geschreven door Livios.

Kleiklinkers in tegelformaat: de collectie Kwadrata van Wienerberger

Kwadrata Atlas ongetrommeld

Foto: Wienerberger kleiklinkers

Kwadrata Lotis ongetrommeld

Foto: Wienerberger kleiklinkers

Kwadrata Caron getrommeld

Foto: Wienerberger kleiklinkers

Met de kleiklinkercollectie Kwadrata van Wienerberger tilt u uw tuin en buitenaanleg naar een vierde dimensie. De kleiklinkers staan ter beschikking in een tegelformaat van 15 x 15 cm, en een diversiteit aan nuances uit de kleurenfamilies Astra (donkerrood-bruin), Caron (zwart), Lotis (grijs-beige genuanceerd) en Orion (rood-bruin genuanceerd).

Het grote formaat vergemakkelijkt het legproces, wat een snelle en kwaliteitsvolle plaatsing garandeert. De rijke tinten die u vrij kunt combineren, en de keuze tussen een retro getrommeld of strak ongetrommeld oppervlak, maken dat de Kwadrata kleiklinkers zich gezwind naar uw smaak en stijl voegen.

Minimaal onderhoud

Het grote voordeel van het tegelformaat is dat het aantal voegen sterk wordt beperkt. Daardoor hebben uw oprit, tuinpaden, terras, zwembadboord of andere buitenverharding nog minder onderhoud nodig dan bij kleiklinkers in andere formaten. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt met controle van de voegen volstaat.

Sterke eigenschappen

Net als de andere kleiklinkercollecties uit het aanbod van Wienerberger kenmerkt de serie Kwadrata zich door een goed gestoffeerde set van eigenschappen. Om te beginnen is er de lange levensduur tot 125 jaar, een periode waarin de kleiklinkers perfect herbruikbaar zijn. Minstens even spectaculair is hun onwrikbare kleurvastheid die ook na decennia niet aan kracht inboet. De Kwadrata kleiklinkers danken hun warme, doorleefde tinten dan ook aan het gebruik van natuurlijke grondstoffen en aan een voldoende lang bakprocedé op hoge temperatuur.

Beproefde kwaliteit

Dat bakproces en de kleisamenstelling zorgen ervoor dat de keramische tegels opgewassen zijn tegen allerlei belastingen waaraan ze kunnen worden blootgesteld. Denk maar aan strenge vriestemperaturen, grote druk, mogelijke slijtage, strooizout en reinigingsproducten. Dat alles wordt bevestigd door het BENOR kwaliteitslabel. Ga hen dus zeker eens bewonderen op de stand van Wienerberger, die Kwadrata krachtpatsers met Mister Universe allures.

www.wienerberger.be

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 22/02/2018 – 04/03/2018, hal 5, stand 309.

Meer partnerberichten van Wienerberger kleiklinkers

Wat schreef de Livios-redactie over terras?