Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Lambrechts NV en is dus niet geschreven door Livios.

Enkele tips om je badkamer kindvriendelijk te maken

Een kleine ukkepuk in huis? Of op komst? Dan zorg je maar beter voor een veilige en kindvriendelijke badkamer. Met onderstaande tips moet dat zeker lukken.

Een speelse, kindvriendelijke badkamer vereenvoudigt het ochtend- of avondritueel. Pas een nieuwe badkamer geïnstalleerd? Je hoeft die niet helemaal aan te passen. Met behulp van enkele handige tips en trucs vorm je de ruimte om tot een speels alternatief.

Safety first

Veiligheid primeert voor een gezin met jonge kinderen. Een inloopdouche met antisliptegel of douchebak met reliëf voorkomt uitglijden. Een douchemat is eveneens handig. Het voorkomt niet enkel dat je zoon- of dochterlief een slippertje maakt, maar het zorgt ook voor warme voetjes. Heb je een douche met glazen wand? Met enkele kleurrijke douchestickertjes op ooghoogte verklein je de kans dat je zoon of dochter pardoes tegen het paneel loopt.

Vrolijke badkamerspeeltjes

Kinderen houden van kleuren en opvallende vormen. Liever geen felgekleurde muur in je minimalistische badkamer? Hoeft niet. Mooie, gekleurde accessoires zoals een zeeppompje, bekerhouder of enkele badspeeltjes geven je kind een aangenaam gevoel zonder afbreuk te doen aan je strakke badkamer. Extra tip voor de badspeeltjes: Neem badspeeltjes waar geen water in kan of speeltjes die je goed kan afdrogen, dit voorkomt schimmelvorming.
Doordat een kleine hoeveelheid water hierin achter blijft (bv. badeentje met een klein gaatje) en meermaals per week gebruikt wordt ontstaat er eigenlijke de ideale omgeving voor schimmelvorming. Je wil echt niet dat je kindje een badeendje met schimmel in haar mondje steekt.

Veilige kranen

Kies in de douche en/of in bad voor een thermostaatkraan. Hierop vind je een temperatuurbegrenzer die standaard op 38°C ingesteld staat. Kwestie dat je zoon of dochter zich niet verbrandt als hij of zij met grijpgrage handjes met de kraan begint te spelen. Met een zogenoemde CoolTouch-kraan voorkom je zelfs dat de buitenkant van de kraan te heet wordt.

Ontdek alle tips op onze website of kom gerust eens langs in één van onze toonzalen en wij denken graag met je mee om het 100% veilig te maken voor jouw kleine kapoenen.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?