Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Vasco en is dus niet geschreven door Livios.

De Niva ventilo-convector: ideaal in jouw BEN-woning

Vasco Niva ventilo-convector

Foto: Vasco

Vasco Niva ventilo-convector - Een stijlvol design met geïntegreerd touch-display.

Foto: Vasco

BEN-woningen zitten in de lift, en dat hoeft niet te verbazen. BEN staat voor ‘bijna-energieneutraal’ en dat bereik je onder meer door je woning optimaal te isoleren en energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Zo ben je lief voor je portefeuille én het milieu, maar riskeer je wel dat je woning in de zomer erg warm kan worden als je niet hebt nagedacht over koeling. De Niva ventilo-convector  brengt je slaapkamer gelukkig razendsnel op de juiste temperatuur.

Wanneer kun je spreken van een BEN-woning?

Hoe je precies gaat isoleren en verwarmen kies je in principe zelf. Het allerbelangrijkste is dat je zeer weinig energie nodig hebt voor je verwarming, koeling, ventilatie en warm water. De energie die je toch nodig hebt, komt bij voorkeur van warmtepompen of zonne-energie. Je woning wordt getoetst aan het E-peil en het S-Peil . Bij een E-peil van 30 en een S-peil van 28 mag je jouw woning een BEN-woning  noemen.

Verkoeling op maat van je BEN-woning

De uitdaging bij BEN-woningen is dus de juiste koeling kiezen die je geen energieverlies bezorgt. Dat is met de ventilo-convector geen enkel probleem, omdat je hem kunt combineren met een geothermische warmtepomp . Hoe het werkt? De ventilo-convector is een warmtewisselaar met lamellen en werkt op lage temperaturen vanaf 30 graden. 

Geruisloze technologie

De ventilo-convector past in alle ruimtes, maar is ontwikkeld met oog op gebruik in de slaapkamer. In een mum van tijd verwarmt of verkoelt hij een kamer. Zo slaap je het hele jaar door in een ruimte met de ideale temperatuur. Bovendien gebeurt alles fluisterstil.  

Gebruiksvriendelijk, mooi én compact

Wie aandacht heeft voor energie, hoeft niet in te boeten op stijl. De Niva ventilo-convector wordt uitgevoerd in het smaakvolle Niva-design en beschikt over een geïntegreerd touch-display. Ondanks de indrukwekkende 2-in-1-prestaties, is dit toestel compact genoeg om in elke slaapkamer te passen.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??