Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Vasco en is dus niet geschreven door Livios.

Belangrijke Europese design award voor Vasco Beams

De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design die sinds 1955 jaarlijks uitgereikt wordt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen.

Foto: Vasco

BEAMS Samenspel van robuuste profielen met fijne, geometrische accessoires

Foto: Vasco

In de categorie Product Design 2014 is de Beams van Vasco onderscheiden met een Red Dot Award. Vasco overtuigde de 40-koppige vakjury door het design en de kwaliteit van de Beams radiator.

Dit jaar hebben 1.816 fabrikanten, designers en architecten uit 53 verschillende landen hun project of product ingediend bij Red Dot. De jury had enkele dagen nodig om de maar liefst 4.815 ontwerpen te testen, bespreken en evalueren.


Prijswinnaar Beams
In 2012 ontving designradiator Beams het Henry van de Velde Label. Ook ontving Beams de Ovam Ecodesign Award voor zijn ecologische waarde en de Good Design Award 2014 in Polen.

Beams warmte op z’n mooist
Beams is even aangenaam om naar te kijken als zijn warmte te voelen. Er zit een vernieuwende dualiteit in het design. De verticale stoere balken contrasteren subtiel met de optionele handdoekbeugels in meerdere geometrische vormen, die vervangbaar zijn. De handdoekbeugel is naast zwart en wit verkrijgbaar in een blauwe pasteltint.

Beams warmte op z’n zuinigst
Beams is zuinig. Er zit slechts 2 liter water in ipv de gebruikelijke 10 liter, waardoor hij sneller op temperatuur is. De warmte wordt drie tot vier keer sneller afgegeven dan een traditionele radiator en er is geen warmteverlies via de muur, dankzij de optimale positionering van de convectielamellen achteraan. Dit zorgt voor een energiebesparing tot wel 15%.

Voor meer info over de Beams vindt u op onze speciale noviteitenwebsite
innovations.vasco.eu
Wat schreef de Livios-redactie over verwarmingstechniek?