Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Aquaplan en is dus niet geschreven door Livios.

Trek, plak, klaar ! Dak vernieuwen met Aquaplan Zelfklevende Dakrol !

Aquaplan dakisolatie Enertherm

Foto: Aquaplan

Aquaplan Zelfklevende Dakrol

Foto: Aquaplan

Aquaplan Rubber Dak- & Draintegel

Foto: Aquaplan
Foto: Aquaplan

Aquaplan Dak-Detail

Foto: Aquaplan

Het renoveren van je dak kan heel wat gemakkelijker wanneer je voor je nieuwe dakbedekking met een zelfklevende roofing aan de slag gaat. Daarvoor heb je geen brander, koudlijm of warme bitumen nodig... 
Je kan er meteen heel eenvoudig en (brand)veilig mee aan de slag.

Dak isoleren ?  Ja natuurlijk !
Dit doe je het best met de dakisolatieplaat enertherm; de dunste isolatieplaat met het hoogste rendement.

Onder- en/of toplaag ?
Op nieuwe ondergronden (nieuwbouw en grondige renovaties) moet je zowel een onderlaag als een toplaag roofing aanbrengen. Wanneer je bij renovatie boven op een bestaande dakbedekking kan werken, dan dient die eigenlijk als onderlaag en hoef je enkel nog een nieuwe toplaag aan te brengen. De onder- en toplaag kan je gemakkelijk van elkaar onderschei-den, omdat de toplaag voorzien is van een groene of grijze leislag en de onderlaag niet.  Zowel de onder- als de toplaag zitten op rollen van 1 m breed en 5 m lang.  Wie dacht dat deze zelfklevende roofing enkel kon dienen voor op platte daken, heeft het mis, want je kan die ook op licht hellende daken van minimaal 2° (= helling van minimaal 3,5 cm per meter) leggen. Dit is dan ook een geschikte dakbedekking voor schuurtjes, bijgebouwen, aan- en uitbouwen van woningen en garages.

Moeilijke dakdetails ?
Met één laag maak je alle probleemzones op je dak naadloos waterdicht.  Na het aanbrengen van je bitumineuze dakrollen blijven er echter altijd probleemzones : een dakdoorvoer, een koepel of een dakraam, een schoorsteen, een opkant, de afvoer voor hemelwater, de binnen- en buitenhoeken ...  Het is op die plaatsen dat de kans op een lek het grootst is.  Dak-Detail verzegelt alle complexe vormen op het dak onmiddellijk en in één laag.

Dak beloopbaar maken?
Eenvoudiger kan haast niet ! Met de Rubber Dak- & Draintegels van Aquaplan maak je je dak beloopbaar in een handomdraai. Verpakkingsfolie opensnijden, leggen, klaar !

Voor de gedetailleerde plaatsingsvoorschriften verwijzen wij je graag door naar www.aquaplan.com rubriek “assortiment PDF/Film”.  Op deze rubriek zijn alle productfiches en diverse (gratis) verwerkingsfilmpjes terug te vinden.

Wat schreef de Livios-redactie over isolatie?