Dit partnerbericht werd gepubliceerd door noaqua en is dus niet geschreven door Livios.

Witte vlekken op je muur? Behandel opstijgend vocht én zouten!

De enige betrouwbare methode om vocht en zouten op te meten is de calciumcarbidetest.

Foto: noaqua

De witte vlekken op je muur zijn gekristalliseerde zouten die uitzetten.

Foto: noaqua

Een noppenfolie beschermt je pleisterwerk tegen zouten.

Foto: noaqua

Witte vlekken op je muur na een behandeling tegen opstijgend vocht? Zelfs een correcte injectie volstaat niet altijd om alle gevolgen van opstijgend vocht tegen te houden. Heeft je ‘vochtspecialist’ wel rekening gehouden met de zouten in je muur… ?

Vocht brengt zouten mee

Het opstijgend vocht in je muren is grondwater dat hygroscopische zouten bevat. Het vocht op de juiste manier behandelen is één ding maar deze zouten uit je muur halen is een ander verhaal. Je moet bovendien eerst achterhalen of deze zouten aanwezig zijn en dan pas ken je de juiste vochtbehandeling.  

Witte vlekken

Na het injecteren zal de muur uitdrogen. Het vocht verdwijnt, maar de zouten kristalliseren en blijven in de muur zitten. De witte vlekken op je muur zijn gekristalliseerde zouten die bovendien uitzetten, je plinten losduwen en het nieuw pleisterwerk aantasten. De behandeling, afwerking en je tijd zijn jammer genoeg verspild.

Zouten opsporen

De specialisten van Noaqua zijn geen verkopers maar deskundige adviseurs die de juiste diagnose en oplossing zoeken. Dit doen ze met de enige betrouwbare methode: de calciumcarbidetest. In de boorstalen meten ze de vochtigheid van je muur en controleren ze hem op hygroscopische zouten.

Ook het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is voorstander van deze methode. De resultaten van deze test vormen de basis van de behandeling van jouw muur. Je mag rekenen op deskundig advies met een totaaloplossing voor zowel het ongewenste vocht als de zouten.

Hoe zouten verwijderen?

Begin niet meteen na de vochtbehandeling te pleisteren en te behangen, want voor je het weet begin je van voor af aan. Laat je muren na de vochtbehandeling eerst helemaal uitdrogen tot de vochtigheidsgraad normaal is.

Als de muur helemaal droog is, brengen onze deskundige adviseurs een noppenfolie aan die je pleisterwerk tegen de zouten beschermt en dan pas krijgt je muur een nieuwe pleisterlaag. Zo krijg jij met zekerheid een droge muur en een feilloze afwerking.

Gratis diagnose

Wacht niet langer en vraag nu een gratis diagnose aan. Wij lossen het vochtprobleem voor eens en voor altijd op.

Meer info? www.noaqua.be

Wat schreef de Livios-redactie over pleisterwerken?