Dit partnerbericht werd gepubliceerd door noaqua en is dus niet geschreven door Livios.

Schade aan je pleisterwerk? Vraag raad aan een specialist!

Komt je behangpapier los? Grote kans dat je muren kampen met opstijgend vocht.

Foto: noaqua

Eerst injecteren we je muren, daarna brengen we een noppenfolie aan.

Foto: noaqua

Na de werken ziet je muur er weer als nieuw uit eens het nieuwe pleisterwerk is opgedroogd.

Foto: noaqua

Heb je schade aan je pleisterwerk? “Een nieuw laagje verf en klaar.” Fout gedacht! Verven kan de problemen alleen maar verergeren. Je schakelt beter een specialist in. 

Loskomend behangpapier, afbrokkelende verf, witte zoutkringen,… Vaak zorgt opstijgend vocht voor problemen aan je pleisterwerk. Vocht verdampt en zouten kristalliseren waardoor ze tot tien keer in volume kunnen uitzetten. Door die chemische reactie kan je pleisterwerk of behang loskomen. Zeer vervelend, en niet in 1-2-3 opgelost! 

Omgekeerd effect

Door het beschadigde oppervlak opnieuw te verven, ga je de oorzaak niet verhelpen. Integendeel, je maakt het alleen maar erger. Verf activeert de zouten, waardoor je schade nog groter wordt. Opnieuw bepleisteren dan maar? Ook dat heeft geen zin. Dit is slechts een tijdelijke oplossing: binnen de kortste keren zijn de vochtplekken terug zichtbaar. Tijd om je probleem dus grondig aan te pakken! 

Enige oplossing

Noaqua test jouw muur met de enige betrouwbare methode: de calciumcarbidetest. Hiermee sporen we hygroscopische zouten op en controleren we de vochtigheid van de muur. Wanneer we de resultaten hebben, beginnen onze vakmannen aan het echte werk: je muur injecteren met een waterafstotende vloeistof. Als je muur voldoende is uitgedroogd, brengen we een noppenfolie aan. Die zorgt ervoor dat je pleisterwerk beschermd blijft tegen hygroscopische zouten. Nadien krijgt je muur een nieuwe pleisterlaag, en is hij terug helemaal droog! 

Bij Noaqua zorgen we ervoor dat de schade voor eens en altijd wegblijft. Neem contact op met een van onze ervaren specialisten, en wij zorgen voor een grondige en gratis analyse

Wil je jouw probleem vandaag nog oplossen? Neem dan contact op met een specialist.

Wat schreef de Livios-redactie over vocht?