Dit partnerbericht werd gepubliceerd door noaqua en is dus niet geschreven door Livios.

Vochtexperts die elkaar tegenspreken? Offertes die ver uit elkaar liggen? Wij hebben de oplossing!

Foto: noaqua

Een vochtdiagnose via de telefoon? Kan niet!

Foto: noaqua

Hoe het wel moet: een grondige diagnose ter plaatse.

Foto: noaqua

Een protimeter: ongeschikt om de vochtigheid in muren te meten.

Foto: noaqua

Hoe het wel moet: de calciumcarbidetest.

Foto: noaqua

Welke vochtbehandeling is nu het beste voor jouw woning? Geraak je er niet meer aan uit? Weet je niet meer wie te geloven? Nochtans is er maar één vochttest die écht werkt. En jou 100 % zekerheid biedt. Specialist NoAqua helpt je verstandig te kiezen.

Kampt jouw woning met vochtige muren? Dan schakel je uiteraard een vochtspecialist in. En liefst meer dan één. Want je wil natuurlijk meerdere meningen horen. En offertes vergelijken.

Zie je het niet meer zitten?
Maar wat als die bedrijven allemaal een andere oorzaak van het vochtprobleem aanwijzen? Wat als hun plan van aanpak verschilt? En de offertes duizenden euro’s uit elkaar liggen? Hoe geraak je daar aan uit? Hoe maak je dan een verstandige keuze?

Eerste alarmbel
Door goed op te letten als een vochtspecialist bij jou langskomt. Dat is trouwens vereiste nummer één: langskomen. Want een diagnose stellen vanop afstand is onmogelijk! Een paar vragen via de telefoon volstaan echt niet. Net zomin als een diagnose puur op het zicht kan. Met kijken alleen los je niets op.

Tweede alarmbel
Aandachtspunt nummer twee: aan welk onderzoek onderwerpt hij jouw muren? Haalt hij een protimeter boven? Alarmbel nummer twee! Want dit gele apparaatje vertelt absoluut niets over hoe vochtig de kern van je muur is. Erger nog: als er hygroscopische zouten aanwezig zijn, geeft deze meter zelfs een volledig verkeerd beeld. Schilders gebruiken een protimeter om te checken of het pleisterwerk droog genoeg is om te verven. Maar dat kan je niet bepaald een grondige, professionele vochtdiagnose noemen.

Er is maar één vochttest die écht werkt
Haalt hij een boormachine boven? En een soort thermos? Dan zit je goed. Want dit is de calciumcarbidetest, de enige betrouwbare test. De calciumcarbidetest is de enige manier om te achterhalen hoe het écht gesteld is met jouw muren. Omdat die test het boorsel uit de kern van je muur onderzoekt. Alleen op die manier is de precieze vochtigheidsgraad te achterhalen.

Juiste diagnose = juiste oplossing
Alleen die precieze diagnose leidt tot een geschikte oplossing. Want er bestaan verschillende producten om je muren te behandelen. Laat je niets wijsmaken: er bestaat niet één standaardoplossing om élke woning mee te behandelen.

Juiste diagnose = beter voor je portefeuille
De calciumcarbidetest toont ook met 100 % zekerheid aan of het opstijgend vocht is of niet. Want soms ligt het probleem ergens anders. En is injecteren niet de beste oplossing. En zeker niet de goedkoopste. Vandaar dat offertes zo ver uit mekaar kunnen liggen: omdat de diagnose soms niet juist genoeg gebeurt.

100 % zeker
Maak vandaag nog komaf met vochtige muren. Begin met een juiste diagnose. Mail naar info@noaqua.be of bel gratis naar 078 79 06 35.

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?