Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Legrand en is dus niet geschreven door Livios.

Legrand lanceert videofoniekit voor de DHZ-er

Foto: Legrand
Foto: Legrand

Een primeur!

Legrand, specialist in elektrische en digitale voorzieningen voor gebouwen, gooit zich met zijn gloednieuwe kit voor videofonie op de DHZ-markt. De consument vaart er wel bij; een beetje handige harry vervangt zijn gewone deurbel door zo’n Legrand-videofoon en geniet voortaan van een verhoogd veiligheidsgevoel in huis.

Legrand biedt één type buitenpost aan, te combineren met drie mogelijke modellen als binnenpost, stuk voor stuk ‘handsfree’ en gebruiksvriendelijk. De consument kiest het juiste model aan de juiste prijs, helemaal in functie van zijn persoonlijke vereisten.

Kies voor het instapmodel met 3,5 “ kleurendisplay, het middengamma model met 7” flat kleurendisplay of het ‘high end’ model met 7” flat touchscreen in kleur. Alle drie modellen zijn eenvoudig te installeren, hebben een instelbaar volume en worden geleverd inclusief kabel met stekker (1,80 m).

 Plug & play

Dankzij de tweedraadsaansluiting van buiten- naar binnenpost is een Legrand-videofoniekit eenvoudig zelf te installeren. Montageplaat en schroeven voor de buitenpost worden meegeleverd. Een echte ‘plug & play’-oplossing dus, met bovendien de mogelijkheid om verschillende LCD-schermen (binnenposten) te koppelen. Op die manier kan de voordeur vanop meerdere plaatsen in het huis geopend worden en kunnen de schermen worden gebruikt als intercom.

De buitenpost in aluminium/zamak heeft een beschermkap en voldoet aan IP 44, een bevestiging dat hij bestand is tegen vocht en stof.

 Zien & horen

Wie zijn bel vervangt door een videofoon van Legrand, kiest ook voor meer veiligheid thuis. Kunnen zien en horen wie aan de voordeur staat, creëert een aangenaam veiligheidsgevoel. Een mooi voorbeeld hiervan is de geheugenfunctie van de high-end binnenpost. Wanneer een bezoeker aanbelt, neemt de camera automatisch een foto. Is de bewoner niet thuis? Dan kan hij later via het touchscreen zien wie eerder aan de deur is geweest, of hij kan de audioboodschap beluisteren die de bezoeker heeft ingesproken.

Via de in zwart en wit verkrijgbare high-end binnenpost kan het slot van twee verschillende ingangen beheerd worden. Dit model beschikt over een SD-kaartlezer, heeft een intern instelbaar belsignaal (MP3) en fungeert ook als digitaal fotokader.

De videofoniekits van Legrand zijn verkrijgbaar in de betere DHZ-zaak.

Wat schreef de Livios-redactie over lente- en zomerklussen?