Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Isolteam en is dus niet geschreven door Livios.

Isoleren bij renovatie: welke delen van je woning pak je aan?

Na-isoleren van een spouwmuur gebeurt snel en efficiënt.

Foto: Isolteam

Ook de buitenkant van je woning isoleert Isolteam. Pluspunt: je kan ook voor een nieuwe steen kiezen

Foto: Isolteam

Bespaar het meest op je energierekening dankzij goede dakisolatie

Foto: Isolteam

Door je kelderplafond te isoleren, isoleer je de bovenliggende vloer mee.

Foto: Isolteam

Maak je plannen om te verbouwen? Zet de (na-)isolatie van je woning dan bovenaan je to-dolijst. Deze investering levert je niet alleen een mooie energiebesparing op, achteraf geniet je ook van meer comfort in huis.

Isolatie van de spouwmuur

In veel oudere woningen is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren niet geïsoleerd. Deze ‘spouw’ mag dan wel afgesloten zijn, toch kan je ze achteraf nog isoleren. Dat gebeurt in drie stappen. Eerst worden gaten in de buitengevel geboord. Daarna wordt de isolatie (glaswol, rotswol, EPS of PUR) door deze openingen in de spouw geblazen. Tot slot worden de gaten netjes weer gedicht. Achteraf zie je geen spoor meer van de isolatiewerken, maar het verschil voel je wel degelijk. Deze uitvoering verdient zichzelf al terug in 4 à 5 jaar.

Wil je weten hoeveel spouwmuurisolatie van jouw woning kost? Vraag een offerte aan.

Isolatie van de buitenmuur

Heeft je woning geen spouw of is deze niet geschikt om na te isoleren? Dan kan je isolatie aanbrengen aan de buitenkant van je woning. Dat je op die manier het thermisch comfort in huis verhoogt, spreekt voor zich, maar dat is niet het enige voordeel. En bovendien is dit misschien wel het moment om je gevel een nieuwe look te geven. Met eigentijdse steenstrips bijvoorbeeld.

Isolteam adviseert je over de verschillende mogelijkheden op het vlak van buitenmuurisolatie .

Isolatie van de binnenmuur

Het isoleren van de binnenmuur wordt meestal pas uitgevoerd indien andere opties technisch niet mogelijk zijn. Dat wil zeggen: als er geen spouw is of als de spouwmuur niet geschikt is en het via de buitenzijde op de gevel niet mogelijk of te moeilijk zou zijn. Bewust ervoor kiezen heeft ook vaak akoestische redenen.

Maar let op, niet alle muren zijn geschikt om langs de binnenzijde te isoleren. Vraag altijd raad aan onze isolatie-specialisten.

Benieuwd of jouw woning in aanmerking komt voor binnenmuurisolatie ? De experts van Isolteam zetten je op weg.

Isolatie van het dak

Is je dak niet geïsoleerd? Dan ontsnapt gemiddeld 30% van de warmte in huis via die weg naar buiten. Het gevolg zie je op je energiefactuur. Bovendien voorziet de Vlaamse dakisolatienorm boetes als je dak tegen 2020 nog niet geïsoleerd is. Nu er nog premies voor dakisolatie zijn, kan je dus maar beter anticiperen.

Isoleer je je dak best langs binnen of langs buiten? En met welk materiaal? Isolteam legt het je uit.

Isolatie van de vloer

Door je vloer te isoleren, breng je de temperatuur ervan gemakkelijk van 11°C naar 20°C. Dat is dus aangenamer voor je voeten en voor je portemonnee. Heb je een kelder? Dan kan je langs onder isoleren. In het andere geval kan je niet anders dan ook de vloer uit te breken. Misschien was je die sowieso al beu?

Isolatie van de kelder

Via de muren van de kelder dringt koude naar binnen. Die baant zich vervolgens een weg naar boven. Ook op het laagste punt van je woning kan isolatie dus zijn nut bewijzen.

De isolatie-experten van Isolteam zorgen voor een uitstekende uitvoering van elk renovatieproject. Vraag nu een offerte aan voor het na-isoleren van je bestaande woning.

Wat schreef de Livios-redactie over muurisolatie?