Dit partnerbericht werd gepubliceerd door UNILIN en is dus niet geschreven door Livios.

Dit is de snelste, goedkoopste weg naar een geïsoleerde én afgewerkte zolder

Renotherm is vederlicht, komt in een handig formaat én een tand-en-groefverbinding zorgt voor een perfecte aansluiting. Je kan alles dus perfect zelf monteren.

Foto: UNILIN

Zelfs de dunste plaat haalt gemakkelijk een topisolatiewaarde. Dit dankzij de isolerende kern op basis van polyisocyanuraat (PIR).

Foto: UNILIN

Je kan Renotherm trouwens ook gebruiken om je zoldervloer te isoleren.

Foto: UNILIN

Een hellend dak isoleren is helemaal geen kwantummechanica. Heel wat verbouwers kiezen er daarom bewust voor om hun dakisolatie zelf te plaatsen. Zelfs de meest onervaren klusser klaart de klus met succes. Een zegen voor je budget! Maar met de Renotherm-isolatieplaten van UNILIN sla je meer dan één slag!

Isoleren...

Is je bestaande dak nog niet geïsoleerd? Of moet je nog extra bij-isoleren om je comfort te verhogen? De panelen komen in diktes van 9,25 cm tot 15,2 cm, maar zelfs de dunste plaat haalt gemakkelijk een topisolatiewaarde. Dit dankzij de isolerende kern op basis van polyisocyanuraat (PIR). Het resultaat: een enorme besparing op je energieverbruik.

De plaat in zijn geheel is bovendien vederlicht, komt in een handig formaat én een tand-en-groefverbinding zorgt voor een perfecte aansluiting. Je kan alles dus perfect zelf monteren.

... + afwerken ...

Waarom Renotherm een echt droommateriaal voor doe-het-zelvers is? De plaat is volwaardige isolatie en afwerking in één. Je hoeft dus niet meer aan de slag te gaan met dampschermen of gipsplaten: een enorme opsteker voor je budget. Maar je wint vooral massa’s tijd, die je nu in de rest van je verbouwing kan steken.

Qua afwerking heb je de keuze tussen een gipskartonplaat en een extra stevige gipsvezelplaat. Dat likje verf als finishing touch kan gerust nog later. Je kan Renotherm trouwens ook gebruiken om je zoldervloer te isoleren. Passeert er veel voetverkeer op zolder? Kies dan voor een afwerking in OSB. Of ga voor de meer budgetvriendelijke spaanplaat.

= razendsnel terugverdiend!

30 % van de warmte in je woning verdwijnt langs je dak. Door je dak te isoleren, snoei je dus enorm in je energiefactuur. Bovendien kom je momenteel nog in aanmerking voor een dakisolatiepremie via je gewest en/of netbeheerder. Hierdoor is je investering in amper een paar jaar tijd terugverdiend.

Waar kan je Renotherm kopen?

Wil je graag aan de slag met Renotherm? In de meeste doe-het-zelfzaken of bouwhandels vind je zeker wat je zoekt. Wist je trouwens dat UNILIN nog heel wat andere specifieke isolatieproducten in huis heeft voor je dak, muren of vloeren? Neem zeker eens een kijkje tussen ons gamma. Of contacteer ons voor meer info.

         

Wat schreef de Livios-redactie over na-isolatie?