Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Viessmann Belgium bvba en is dus niet geschreven door Livios.

Een nieuwe gasketel plaatsen: nuttig of niet?

Een schoolvoorbeeld van de zuinige en duurzame gascondensatieketel is de Vitodens 200-W.

Foto: Viessmann Belgium bvba

De Vitodens 222-F blinkt bovendien uit door zijn extreem stille werking.

Foto: Viessmann Belgium bvba

Met Vitosol 200-TM combineer je de condensatietechniek onmiddellijk of achteraf met een zonneboiler.

Foto: Viessmann Belgium bvba

Voor je verwarmingssysteem in je nieuwbouw- of renovatiewoning kan je kiezen tussen verschillende duurzame opties. Als je de stap naar een verwarmingssysteem met een warmtepomp nog niet wil of kan zetten, kies je best voor een gascondensatieketel. Dankzij het lage verbruik en hoge rendement is een gascondensatieketel energiezuinig en efficiënt: zo hou je toch rekening met het milieu én trakteer je jezelf op een lagere energiefactuur.

Duurzaam en efficiënt
Een schoolvoorbeeld van de zuinige en duurzame gascondensatieketel is de Vitodens 200-W van Viessmann. Deze ketel gebruikt namelijk ook de warmte uit zijn rookgassen en verbruikt daardoor minder energie. Zo dalen niet alleen je verwarmingskosten, je verwarmt ook milieuvriendelijk. De Inox-Radial warmtewisselaar van roestvrij staal zorgt bovendien dat de condensatiebenutting continu hoog blijft. Als je verschillende soorten gas gebruikt, past de geïntegreerde regeling Lambda Pro Control Plus de verbranding automatisch aan.

Extra hoog warmwatercomfort
Door zijn compacte formaat monteer je de Vitodens 222-W makkelijk in een nis of tegen de muur in je badkamer, keuken of berging. Maar de belangrijkste troef van deze gascondensatieketel is het hoge warmwatercomfort: hij beschikt over een ingebouwde roestvrije laadboiler met een inhoud van 46 liter. Omdat een laadboiler veel minder waterinhoud nodig heeft om evenveel warm water te leveren, kan je dit volume vergelijken met dat van een klassieke warmwaterboiler van 150 liter. Een laadboiler vult het verwarmde water bovendien continu bij. Sensoren zorgen ervoor dat de temperatuur constant blijft.

Tip: De al even compacte staande gascondensatieketel Vitodens 222-F plaats je net zo vlot in je keuken of badkamer en blinkt bovendien uit door zijn extreem stille werking.

Denk aan de toekomst
Met Vitodens 242-F haal je niet alleen een energiezuinig en milieuvriendelijk verwarmingssysteem in huis, je denkt ook toekomstgericht. Deze gascondensatieketel kan je namelijk aansluiten op je zonnepanelen. Zo kan je de condensatietechniek zowel onmiddellijk als in een latere fase combineren met een zonneboiler, zoals een Vitosol 200-TM van Viessmann. De regelmodule waarmee je het zonnesysteem aanstuurt, is al geïntegreerd in het systeem. De opbrengst van je zonnepanelen kan je zien op het display. Bovendien neemt Vitodens 242-F weinig plaats in en werkt hij erg stil en efficiënt.

Heb jij interesse in een gascondensatieketel van Viessmann? Vraag nu je promotie aan.

Wat schreef de Livios-redactie over centrale verwarming?