Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Viessmann Belgium bvba en is dus niet geschreven door Livios.

Nieuwe design regeling: Vitotronic plus

Regelung_geschlossen-verzerrt

Foto: Viessmann Belgium bvba

Op het vlak van regeltechniek ontketent Viessmann een revolutie. Het vooruitstrevende design en de functionele innovaties leverden de nieuwe bedieningseenheid - de Vitotronic Plus - op ISH 2009 een Design Plus Award op.

De moderne look in een glimmend futuristisch jasje wordt gekoppeld aan een ‘Gsm-alike’ bediening, het display voelt meteen vertrouwd aan en de bediening wijst zichzelf uit. Andere opvallende nieuwigheid is dat je via een kabel de console tot op 5 meter van de ketel kan monteren. Bijzonder handig op moeilijk bereikbare plaatsen. Andere troef is de duidelijke opdeling tussen een gebruikers- en serviceniveau.

Test online de nieuwe design regeling: vitotronic plus

Groot visueel display

Het display zelf is 70% groter gemaakt en garandeert een mooie grafische voorstelling van de instellingen. De stooklijn bijvoorbeeld, kan zo perfect grafisch weergegeven worden. Viessmann heeft verder gezorgd voor uitstekende leesbaarheid dankzij het zwart-wit verlichte scherm en grote letters, bijzonder handig in de donkere ruimtes in huis waar de ketel dikwijlsonderdak vindt.

Menugestuurde bediening

Het verbruik van een verwarmingsketel is rechtevenredig met instellingen die zijn afgestemd op het gebouw en de persoonlijke behoefte van de gebruiker. De belangrijkste parameters moeten dan ook eenvoudig kunnen ingesteld worden. Zo zijn er bijvoorbeeld vooraf ingestelde werkingstijden of een vakantieregime, een partyregime, enz… Een simpele druk op de Helptoets leidt de gebruiker verder, mocht hij toch nog problemen ondervinden. Alle ingestelde parameters zijn steeds in een oogopslag voorhanden en een speciale ‘kinderbeveiliging’ voorkomt dat iemand gewild of ongewild de instellingen in de war stuurt. Dat heeft bovendien ookvoordelen voor de installateur, die een eigen instelniveau ter beschikking heeft.

Design Plus Award 2009