Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Viessmann Belgium bvba en is dus niet geschreven door Livios.

Nieuwe compacte condensatieketels op gas

viessmann vitodens 222-F

Foto: Viessmann Belgium bvba

Viessmann vitodens 242-F

Foto: Viessmann Belgium bvba

Viessmann vitodens 333-F

Foto: Viessmann Belgium bvba

De nieuwe compacte gascondensatieketels van Viessmann staan garant voor grootse prestaties in verwarming en warmwatercomfort en hebben daarvoor niet veel ruimte nodig.

We zetten 3 compacte gascondensatietoestellen in de spotlights. Zij garanderen een hoog warmwatercomfort (tot NL 4,8) op een beperkt grondoppervlak (60/60 cm, wat bijvoorbeeld overeenkomt met de afmetingen van courante keukenkasten).

De compacte gascondensatieketel Vitodens 222-F werd in de eerste plaats ontwikkeld voor de renovatie van bestaande verwarmingsketels en dus voor het vervangen van oude gastoestellen met ondergeplaatste boiler.

De Vitodens 242-F wordt tijdens zijn productie voorzien van een ingebouwde zonneboiler en een rechtstreekse en eenvoudige aansluiting voor een zonne-installatie. Dit resulteert in een makkelijke montage. De zonneregelingsmodule wordt aangestuurd via de nieuwe Vitotronicregeling,die via zijn grafische display meteen de gecapteerde zonne-energie (in kWh) duidelijk weergeeft. De bivalente warmwaterboiler zorgt met zijn 170 liter inhoud voor een zeer comfortabele sanitair warmwatervoorziening. Vlot voldoende voor 2 badkamers.

De compacte hoogrendement gascondensatieketel Vitodens 333-F bevat een roestvaste stalen laadboiler van 100 liter. Voor gebieden met hard water is ook een uitvoering met een geemailleerde spiraal-warmwaterboiler van 130 liter verkrijgbaar. Deze is beter bestand tegen kalkafzetting. De zeer efficiënte gelijkstroompomp, die tot 70 % minder stroom verbruikt dan een klassieke pomp, brengt het totale energieverbruik naar beneden, waardoor deze ketel prompt een plaats verdient binnen de zuinige energieklasse.