Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Viessmann Belgium bvba en is dus niet geschreven door Livios.

Viessmann laat zijn licht schijnen op zonne-energie

Vitosol-300-T

Foto: Viessmann Belgium bvba

Vitosol 200_300-F

Foto: Viessmann Belgium bvba

Vitosol 200-T

Foto: Viessmann Belgium bvba

Als enige speler biedt Viessmann een uitgebreid gamma vacuümcollectoren en vlakke collectoren. Eén van de grote voordelen is dat Viessmann alle componenten op elkaar afstemt, wat voor de consument en voor de installateur voordelen biedt, zowel in montage als in gebruik.

De Vitosol 200-F heeft al jaren zijn kwaliteit bewezen als vlakke zonnecollector. Door zijn lage gewicht en verdere optimalisaties is hij nu nog montagevriendelijker geworden. Deze krachtige vlakke collector is erg geschikt voor sanitair waterverwarming, met een hoog rendement en een aantrekkelijke verhouding tussen prijs en vermogen.

De Vitosol 300-F is afgestemd op sanitair warm water en verwarmingondersteuning. De hoge energie-efficiënte wordt bereikt door gebruik te maken van speciaal, zeer lichtdoorlatend niet-reflecterend glas. Door deze afdekking wordt het optische rendement van de collector aanzienlijk verbeterd. In combinatie met een hoogrendementsketel voorziet hij in meer dan een derde van de totale jaarlijkse energievraag.

Waar andere zonnecollectoren niet installeerbaar zijn, bieden vacuümbuiscollectoren zoals  Vitosol 200-T een oplossing. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal, op daken en tegen gevels, maar ook vrijstaand gemonteerd worden. Daarbij kan elke collector in de buis naar de zon gedraaid worden.

De Vitosol 300-T voldoet aan de strengste eisen inzake efficiëntie en bedrijfszekerheid en werkt volgens het ‘heatpipe-principe’. Bij dit principe stroomt het solaire medium niet rechtstreeks door de buizen. In plaats van rechtsreeks in de buizen, verdampt een warmtedragend medium in de koperbuis onder de absorber en geeft deze de warmte via een warmtewisselaar af aan het solaire medium.