Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Viessmann Belgium bvba en is dus niet geschreven door Livios.

Verwarmen in de toekomst: hout vasthouden!

vitoligno 100-S

Foto: Viessmann Belgium bvba

Vitoligno 300-P

Foto: Viessmann Belgium bvba

Hoewel het opdrogen van de fossiele grondstoffen nog wel een flinke poos zal duren, ontwikkelt Viessmann volop toekomstgerichte oplossingen op een duurzame leest. Houtketels treden bijvoorbeeld steeds meer uit de schaduw van hun grote broers, de stookolie- en aardgasketels. Begrijpelijk, want hout – of we het nu over pellets, brandhout of snippers hebben – biedt een uiterst efficiënt en CO2-neutraal alternatief voor fossiele brandstoffen.

De compacte houtvergassingsketel voor brandhout Vitoligno 100-S is uiterst geschikt voor het uitbreiden van de bestaande stookolie- of gasverwarmingsinstallatie. De grote vulruimte is vlot toegankelijk voor gekloofd brandhout tot 50 cm lang, en maakt lange verbrandingstijden mogelijk. Dankzij de speciale vergassingstechniek haalt de Vitoligno 100-S een hoog rendement van 88% en koppelt dit aan zeer lage emissiewaarden. De massief uitgevoerde vulruimte in acht millimeter dik plaatstaal en de betrouwbare zuigtrekventilator garanderen een lange levensduur.

De drietreks houtpelletketel Vitoligno 300-P biedt milieuvriendelijke oplossingen voor lage-energiewoningen, maar evengoed voor gebouwen met een grote warmtebehoefte. Dankzij zijn dubbele verbrandingsregeling met lambdasonde en temperatuursensor biedt de Vitoligno 300-P pelletketel een hoog rendement (95%) en lage stof- en CO2-emissiewaarden. De automatische ontassing van de brandvlakken zorgt ervoor dat onderhoud slechts sporadisch nodig is. Handiger én goedkoper.