Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Viessmann Belgium bvba en is dus niet geschreven door Livios.

Primeur - Viessmann Vitovalor 300-P - Eerste brandstofcelketel op de Europese markt

Viessmann pakt dit jaar uit met een onverwachte, maar onvervalste primeur. De brandstofcelketel Vitovalor 300-P is de eerste in zijn soort op de Europese markt. Het toestel bevat een gascondensatieketel voor de verwarming van je woning en levert daarnaast genoeg elektriciteit voor een volledig huishouden. Voortaan is warmtekrachtkoppeling ook bereikbaar voor goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen!

Toprendement

De installatie, die Viessmann ontwikkelde in samenwerking met Panasonic, maakt gebruik van PEM-brandstofcellen. Brandstofcellen hebben een elektrisch rendement dat dubbel zo hoog is als de bestaande WKK-oplossingen. De Vitovalor 300-P is daarom bijzonder goed geschikt om een ééngezinsnieuwbouwwoning van warmte te voorzien.

Twee units

De Viessmann Vitovalor 300-P bevat twee units: de brandstofcelmodule en de piekbelastingmodule die bestaat uit een gascondensatieketel, buffervat en een boiler voor sanitair warm water. Overdag produceert het toestel 15 kWh elektriciteit, genoeg om de basisbehoefte van een huishouden te dekken. De geintegreerde gascondensatieketel schakelt automatisch aan als het vermogen van de brandstofcelmodule niet volstaat, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker op korte tijd veel sanitair warm water vraagt.

Aftellen naar 2016

Tegen 2020 moet het aantal hoogrenderende warmtekrachtkoppelingsinstallaties in de Europese Unie gestegen zijn van zestien tot vijfentwintig procent. Naast de efficiënte micro-WKK met Stirlingmotor positioneert Viessmann zich met de Vitovalor 300-P als toonaangevende aanbieder van klimaatsystemen. De Vitovalor 300-P is in België beschikbaar vanaf 2016.

Bezoek ons op Batibouw! Paleis 12, stand 117

Wat schreef de Livios-redactie over batibouw brussel?