Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Duco Ventilation & Sun Control en is dus niet geschreven door Livios.

Op beide oren slapen met een systeem D in huis? Maak snel kennis met de DucoBox Energy!

Discover the future of Ventilation

Foto: Duco Ventilation & Sun Control

DucoBox Energy

Foto: Duco Ventilation & Sun Control

DucoBox Energy

Foto: Duco Ventilation & Sun Control

DucoBox Energy

Foto: Duco Ventilation & Sun Control

Ventilatieoplossingen heb je in geuren en kleuren, maar daarbij is er telkens een iets dat velen op de borst stuit: het vervelende geluid van een ventilatiebox. Voor wie denkt dat een dergelijke box niet geruisloos kan zijn, slaat de bal volledig mis. De DucoBox Energy van het ventilatiebedrijf Duco wordt niet voor niets het ‘stilste systeem D van de Europese markt’ genoemd. Hierbij denken we niet alleen aan uw akoestisch comfort, maar ook aan jouw gezondheid met een knipoog naar energie-efficiëntie. Als dat niet als muziek in de oren klinkt!

De DucoBox Energy: hoezo uniek in z’n soort?

Met alle technologie die is vervat in deze ventilatiebox, wordt Duco aanzien als voorloper op de markt van Systeem D - mechanische luchttoevoer en- afvoer - met warmterecuperatie. Daarbij is het belangrijk om in het achterhoofd te houden dat energiezuinigheid in aanloop naar 2020 een steeds belangrijker gegeven wordt. Steeds meer zullen de BEN-woningen – ook gekend als bijna energieneutrale woningen – steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. In de strijd tegen de aanscherping van het E-peil vormt de DucoBox Energy dan ook een belangrijk wapen.

Barsten van energie-efficiëntie

De productbenaming van de DucoBox Energy is niet zomaar gekozen. Bij de ontwikkeling vormde een energiezuinige werking immers een essentieel aspect. Door de ventilatie-unit optioneel van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing te voorzien - wat maakt dat alle intelligentie dus achter het deksel vervat zit, barst de DucoBox Energy zonder twijfel van energie-efficiëntie.

Dat betekent concreet dat er een dag- én nachtzone op basis van CO2, vocht en tijd (voorgedefinieerde tijdstippen) wordt gehandhaafd. Het systeem volgt als het ware de bewegingen van de bewoner in de woning en zal hierdoor automatisch via sensoren bepalen op welk moment er dient te worden geventileerd. Wordt er overdag een CO2-detectie in de woonkamer waargenomen? Geen probleem! Dan zal de DucoBox Energy automatisch in deze zone meer lucht toevoeren tot de toestand opnieuw genormaliseerd is. Op dat moment blijft de zone in de slaapkamer in laagstand. Het omgekeerde principe geldt dan ook gedurende de nacht. Op die manier ben je zeker van een maximale energie-efficiëntie door een lager verbruik van de ventilatoren en een hoger rendement op de warmteterugwinning.

Een en al oor

Maar zoals eerder vermeld is ook aan het akoestische comfort voor de bewoner gedacht, want hoe vaak gebeurt het niet dat de stekker tot vervelens toe uit het ventilatiesysteem wordt getrokken? Met de DucoBox Energy behoort dit voortaan tot het verleden. Dankzij heel wat inspanningen om het geluidsvermogen minimaal te houden zoals de geïntegreerde 2-zoneregeling, een gunstige positionering van de ventilatoren, en het gebruik van hoogwaardig dempend materiaal kan Duco zwart op wit (55 dB bij 325 m³/u) aantonen dat de DucoBox Energy zich effectief het ‘stilste Systeem D van Europa’ mag noemen. Die cijfergegevens zeggen je wellicht niet veel, maar neem het van ons aan: met de DucoBox Energy kun je écht op de beide oren slapen!

Ontdek de DucoBox Energy met al z’n voordelen hier !

Wat schreef de Livios-redactie over ventilatie?