Dit partnerbericht werd gepubliceerd door beSteel en is dus niet geschreven door Livios.

Uitbreidingen en renovaties met staalframe

Optopping va bestaand gebouw met beSteel

Foto: beSteel

Staalframebouw van beSteel is een bouwmethode die je toelaat om snel, duurzaam en flexibel te bouwen.

Een staalframe bestaat uit een skelet volledig gemaakt uit dunne staalprofielen tot 2.0mm. Het  vertoont gelijkenissen met houtskeletbouw, waarbij lichte, koudgewalste C-en U-profielen gemaakt van dunne staalplaat, de plaats innemen van houten stijlen, regels en liggers.

Een te hoge belasting is een veel voorkomend probleem bij toevoegingen of optopping van een bestaand gebouw en dit maakt het dus zeer risicovol. Net door zijn lichte structuur is staalframe effectief bij het verhogen van een bestaand gebouw en dankzij de architectonische precisie ook ideaal voor uitbreidingen van woningen, er is bovendien ook minder fundering nodig.

De eisen inzake kwaliteit van bouwwerken, energieprestatie en het aanpassingsvermogen zijn steeds strenger. Heel wat bouwheren zoeken hun heil daarom in stevigere bouwtechnieken. De frames van beSteel zijn voldoende robuust om een aardbeving te weerstaan.  Prefab staalframe-elementen hebben een constante en hoge kwaliteit, en kunnen prijstechnisch mooie kaarten voorleggen. Al deze frames worden in het atelier gemonteerd, wat tijd- en plaatswinst oplevert. Het feit dat staal volledig recylceerbaar is, is een niet te onderschatten extra-troef .

Wat schreef de Livios-redactie over start?