Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Carrières Du Hainaut en is dus niet geschreven door Livios.

Een make-over voor je terras? Ontdek de 5 terrastrends van 2019!

Met pure, minerale materialen geef je jouw terras een extra natuurlijke uitstraling.

Foto: Carrières Du Hainaut

Blauwe hardsteen is ook geschikt voor je tuinmeubels of het werkblad van je buitenkeuken.

Foto: Carrières Du Hainaut

Wil je een ruimtelijk gevoel? Trek je vloerpatroon vanuit je huis door op je terras.

Foto: Carrières Du Hainaut

Speel met contrasten en breng je terras weer tot leven.

Foto: Carrières Du Hainaut

Droom jij ook stilaan van de zomer? Dan denk je vast aan barbecues, gezellige avonden met vrienden en ontspannende namiddagen in de zon. De onmisbare schakel voor al die fun? Het ideale terras. Dankzij de vijf terrastrends van 2019 mis je straks geen minuut zomerplezier!

1. Ga voor contrast
Uitgekeken op je eentonige tuin? Speel met contrasten en breng je terras weer tot leven. Hoe je dat doet? Door verschillende afwerkingen en tinten van blauwe hardsteen te combineren en te spelen met formaten. Breng ook eens een donkere kleur je tuin in. Bijvoorbeeld met EnoLuce van Carrières du Hainaut: de enige donkere afwerking van Belgische blauwe steen voor buiten. Dankzij de diepe antracietgrijze kleur geef je je witte muren en houten tuinmeubels een nieuw elan.

2. Gebruik ruwe, natuurlijke elementen
In 2019 zijn authenticiteit en voeling met de natuur belangrijker dan ooit. De kortste weg daarnaartoe? Gebruik pure, ruwe materialen: die geven je terras een natuurlijke look. Denk maar aan een robuust houten bankje of een terrasvloer van ruwe blauwe steen uit Henegouwen. De natuurlijke schittering van blauwe hardsteen zorgt voor een prachtig lichtspel met de zon. Bovendien weerspiegelt het licht ruwe oppervlak van de EnoLuce het karakter van de aardkorst. Zo geeft het pure, minerale materiaal jouw terras een extra natuurlijke uitstraling.

3. Wees creatief met legpatronen
Vergeet het standaard vierkante terrastegelpatroon: in 2019 laat je je creativiteit de vrije loop. Speel deze zomer met originele legpatronen, formaten en tinten. Bijvoorbeeld met blauwe steentegels in een dynamisch legverband of een getextureerde afwerking. De EnoLuce, Blauw gevlamde tegel en EnoSkin van Carrières du Hainaut gebruik je bovendien probleemloos binnen én buiten: ze zijn beschikbaar in een brede waaier aan formaten. Wil je een ruimtelijk gevoel? Trek je vloerpatroon vanuit je huis door op je terras.

4. Leef op je terras
Je woonkamer als centrale plaats? In de zomer van 2019 leef je op je terras. Maar hoe maak je van jouw terras een echte buitenliving? Zet er bijvoorbeeld een stijlvolle buitenkeuken, een gezellige buitenhaard voor ’s avonds of een paar loungezetels om uit te rusten in de zomerzon. Blauwe hardsteen is trouwens ook geschikt voor je tuinmeubels of het werkblad van je buitenkeuken. Zo passen die helemaal in de stijl van jouw terras.

5. Denk duurzaam en lokaal
Ben jij milieubewust en werk je graag zoveel mogelijk met natuurlijke, lokale en duurzame materialen? Goed nieuws: Blauwe steen uit Henegouwen is een natuursteen die we op een ecologisch verantwoorde en milieuvriendelijke manier ontginnen en transformeren op één enkelvoudige site in Soignies. Bovendien komen er in dat proces geen chemische of giftige hulpstoffen aan te pas.

Benieuwd hoe jouw terras eruit kan zien? Dankzij de online simulator van Carrières du Hainaut ontdek je zelf de mogelijkheden van Henegouwse blauwe steen.

Wat schreef de Livios-redactie over vloeren?