Dit partnerbericht werd gepubliceerd door SOS Ingenieur en is dus niet geschreven door Livios.

Verbouwen? Dankzij het team van SOS-Ingenieur.be weet je onmiddellijk wat er technisch haalbaar is!

Het berekenen van stalen liggers is een van dé expertises van de specialisten van SOS-Ingenieur.be.

Foto: SOS Ingenieur

Claudio en zijn collega’s zien snel of er iets mis is met je woning. “Dat begint bij de buitenkant. Heb je horizontale, diagonale of verticale scheuren, dan kijken wij of het gaat om normale tekenen van veroudering, of om een probleem met de fundering."

Foto: SOS Ingenieur

Laat je woning onder de loep nemen door een specialist van SOS-Ingenieur.be? Zo slaap je op je twee oren tijdens je verbouwing.

Foto: SOS Ingenieur

Na het plaatsbezoek gaat SOS-Ingenieur.be aan de slag met jouw project. Na maximaal vijf werkdagen ontvang je digitaal alle nodige info om de klus correct uit te voeren.

Foto: SOS Ingenieur

Twijfels over de stabiliteit van je woning? Contacteer SOS-Ingenieur.be.

Foto: SOS Ingenieur

Een muur slopen, schoorsteen afbreken of raam uitkappen? Begin er niet aan zonder het advies van Claudio en zijn collega’s van SOS-Ingenieur.be!

De stabiliteitsingenieur is een onmisbare schakel in het bouwproces. Hij berekent de bouwkundige constructie en garandeert de stabiliteit van je toekomstige nieuwbouw of renovatie. Vaak kom je via je architect of aannemer terecht bij een stabiliteitsingenieur.
Maar moet je daarop wachten? Absoluut niet. Integendeel, je schakelt best al een stabiliteitsexpert in voordat je naar een architect gaat!

Claudio richtte SOS Ingenieur.be op in 2015. Ondertussen heeft hun team al honderden woningeigenaars geholpen om hun woondroom te realiseren: “Door ons op voorhand naar je woning te laten kijken, weet je onmiddellijk waar je aan toe bent. Zo weet je wat er haalbaar is en sta je nooit voor onverwachte verrassingen.”

Dragende muren en stalen liggers 
Het berekenen van stalen liggers is een van dé expertises van de specialisten van SOS-Ingenieur.be. “We controleren eerst de buiten- en binnenkant van de woning”, legt Claudio uit. “Zijn er geen problemen, dan gaan we verder met het opmeten van de woning en bepalen we draagrichting van de vloerelementen en de opbouw van de nieuwe structuur.”

Na het plaatsbezoek gaat SOS-Ingenieur.be aan de slag met jouw project. Na maximaal vijf werkdagen ontvang je digitaal alle nodige info om de klus correct uit te voeren.

“Het is belangrijk dat je zoiets op tijd weet”, zegt Claudio. “Zo kan je rekening houden met extra kosten.”

Grondige screening
De specialisten van SOS-Ingenieur.be zijn actief in heel Vlaanderen en screenen je woning van kelder tot zolder.

 1. Inspectie van de gevel
  Claudio en zijn collega’s zien snel of er iets mis is met je woning. “Dat begint bij de buitenkant. Heb je horizontale, diagonale of verticale scheuren, dan kijken wij of het gaat om normale tekenen van veroudering, of om een probleem met de fundering. Heb je bijvoorbeeld een barst in dorpel van de voordeur, dan is je fundering misschien te zwak.”

  “Het is belangrijk dat je zoiets op tijd weet”, zegt Claudio. “Zo kan je rekening houden met extra kosten voor een funderingsherstel of een andere unieke oplossing door onze ingenieurs.

 2. Controle van de bovenverdieping
  Ook de bovenbouw ontsnapt niet aan de aandacht van SOS-Ingenieur.be. Vloeren, balken, raamopeningen…: doorbuigingen of scheuren kunnen wijzen op stabiliteitsproblemen. “Ook betonplaten controleren we nauwgezet”, zegt Claudio. “Oude welfsels of ter plaatse gestorte vloerplaten, zijn dikwijls ondergedimensioneerd naar hedendaagse normen. Als je erop loopt, trilt heel de vloer. Dat is niet de bedoeling.”

 3. Check-up van het dak
  Een derde aandachtspunt is het dak. “We kunnen perfect nagaan of een plat dak of zadeldak nog in goede staat verkeert. We kijken onder meer naar de gordingen, eventuele doorbuigingen of de aanwezigheid van houtworm. We controleren ook op lekkages. Onze mensen hebben altijd een vochtmeter bij.”

Advies op maat
Met de hulp van SOS-Ingenieur.be begin je goed voorbereid aan je verbouwing. Een kleine investering, waarmee je een hoop ellende vermijdt. Bovendien biedt SOS-Ingenieur.be verschillende prijsopties:

 • Standaard: 95 euro, exclusief btw
  Een stabiliteitsingenieur bezoekt jouw woning en geeft mondeling advies. Ideaal om snel een goed beeld te krijgen van de situatie.

 • Medium: 195 euro, exclusief btw
  Naast mondeling advies krijg je ook een schriftelijk attest van één pagina met de belangrijkste vaststellingen en aanbevelingen. Handig om voor te leggen aan je aannemer of eventueel je architect.

 • Premium: 345 euro, exclusief btw
  Deze service richt zich voornamelijk tot verbouwers die een stalen liggen willen laten uitrekenen. De prijs omvat een plaatsbezoek, sterkteberekeningen, de opmaak van een plan én een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid.

 • Volledige expertise: 495 euro, exclusief btw
  De stabiliteitsingenieur voert een grondige analyse uit van je bouwconstructie. Achteraf ontvang je een gedetailleerd rapport met foto’s, een opsomming van de aandachtspunten, eventuele oorzakelijke verbanden en de belangrijkste conclusies en aanbevelingen.

Maak een afspraak
Laat je woning onder de loep nemen door een specialist van SOS-Ingenieur.be? Zo slaap je op je twee oren tijdens je verbouwing. Bel zaakvoerder Claudio Sica op 0476 73 55 98 of mail info@sos-ingenieur.be.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwpartners?