Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Prefa Gmbh Alu-Dacher und -Fassaden en is dus niet geschreven door Livios.

Een nieuwe look voor je woning? Haal inspiratie uit deze 3 projecten!

De kleine aluminium daklosanges van Prefa zijn duurzaam en onderhoudsvrij.

Foto: Prefa Gmbh Alu-Dacher und -Fassaden

Maak van jouw gerenoveerde gevel een uniek samenspel van vormen en kleuren.

Foto: Prefa Gmbh Alu-Dacher und -Fassaden

Met een Prefa gevelsysteem geef je jouw woning een klassieke of moderne look.

Foto: Prefa Gmbh Alu-Dacher und -Fassaden

Is de buitenkant van je woning aan een make-over toe? Ga dan meteen voor duurzaamheid én esthetiek. En begin bij wat het meest in het oog springt: je dak en gevel. In deze drie projecten bieden aluminium dak- en gevelsystemen dé oplossing voor een stijlvolle, duurzame buitenkant. En dat zowel bij moderne als klassieke woningen. Laat je inspireren!

Project 1: het Flexhouse

Het Flexhouse aan het Meer van Zürich valt meteen op dankzij de rondingen en vele grote ramen. Zo haal je een grote dosis natuurlijk licht in huis. De ronde muren zijn bedekt met kleine aluminium daklosanges van Prefa. Die geven je dak of gevel een mooie uitstraling en bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele houten schindels: ze zijn duurzaam, onderhoudsvrij en je kiest uit een waaier aan kleuren.

Speel ook eens met verschillende vormen: de daklosanges van Prefa zijn niet rechthoekig, maar hebben een speciale vorm waardoor je dak en gevel rust uitstralen. De mooie textuur benadert de bewegende vormen van de natuur. Ideaal voor de renovatie van gewone muren, maar ook voor rondingen, gewelfde gevels en asymmetrische vormen. Zo geef je je woning zowel een moderne als traditionele uitstraling. Bovendien gaat je gevel door de stormvaste structuur, het kleine formaat en de prijs-kwaliteitverhouding van de daklosanges decennialang mee.

Project 2: Een spel van patronen en kleuren

Een patroon in je nieuwe gevel? Waarom niet?! De gevel van dit appartementsgebouw in Grenoble bestaat uit maar liefst 47.000 gevellosanges in vier verschillende kleuren. Het pythonpatroon werkt bovendien alle lelijke hoeken en randen weg. Ook voor de buitenkant van jouw woning kan je spelen met patronen en kleuren combineren naar hartenlust. Zo zorg je in jouw gerenoveerde gevel voor een uniek samenspel van vormen en kleuren.

De aluminium gevellosanges van Prefa zijn bovendien ideaal als je voor een duurzame en onderhoudsvriendelijke gevel gaat. Dankzij de gegarandeerde kleurbestendigheid, de hoge kwaliteit en de onderhoudsvriendelijkheid van het aluminium ziet jouw woning of appartementsgebouw er over 20 jaar nog steeds uit als nieuw.

Tip: Ga je naar Batibouw? Bezoek Prefa in Paleis 5 op stand 516.

Project 3: Een combinatie van modern en klassiek

De nieuwe gevel van dit familiebedrijf in Hamburg geeft een moderne interpretatie aan het klassieke bakstenen huis. Daardoor sluit de gevel naadloos aan bij de traditionele bouwstijl van de omliggende woningen. De gouden aluminium gevellosanges van Prefa passen bovendien perfect op de afgeronde gevel. Het Prefa systeem Falzonal verbindt het zadeldak met de traditionele bakstenen: modern en klassiek gaan zo hand in hand.

Deze dak- en gevelsystemen bieden ook de buitenkant van jouw woning een tijdloos klassieke of moderne look. Je kan ze zelfs handig plaatsen: de schindels zijn licht en makkelijk vervormbaar. Ideaal als je renoveert! De Prefa gevellosanges passen bovendien op je platte én ronde gevel: buig de schindels via de ronding in je gevel en je klikt ze vanzelf in elkaar. Dankzij de schindels krijgt je gevel niet alleen een mooie look: hij is ook duurzaam, weersbestendig en behoudt zijn kleur.

Benieuwd wat een aluminium dak of gevel met jouw woning doet? Ontdek het met de gratis Prefa fotoservice!

Wat schreef de Livios-redactie over gevel?