Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Prefa en is dus niet geschreven door Livios.

Last van slapeloze nachten? Zo laat je de regen je rust niet vergallen

Aluminium daken en gevels maken een pak minder lawaai dan je denkt.

Foto: Prefa

De kleine dakpannen zijn uitgerust met een geluiddempende strook die de geluidsuitstoot vermindert.

Foto: Prefa

Met een oplossing van Prefa trotseer je bovendien zelfs het zwaarste onweer met een gerust hart.

Foto: Prefa

‘s Zomers hebben we steeds meer last van droge periodes. Maar stilaan komt de herfst er weer aan, en die is nog altijd typisch Belgisch. Dat betekent mooie kleuren en vallende bladeren, maar ook gierende wind en de regen die op je dak en ramen klettert. Houden de herfstgrillen jou ook geregeld uit je slaap? Dan is een aluminium daksysteem met een geluiddempende strook de ideale oplossing voor jou.

Slaap, kindje, slaap
Maken aluminiumdaken dan geen lawaai? In ieder geval een pak minder dan je denkt. Zeker als je een Prefa daksysteem kiest. Onze kleine formaten zijn namelijk uitgerust met een geluiddempende strook die de geluidsuitstoot vermindert. Heb je echt een scherp gehoor? Maakt niet uit: een geluid dat er niet is, kan je niet horen. De tijd dat je schaapjes moest tellen om in slaap te vallen, is zo definitief voorbij.

Een gerust hart in weer en wind
Gaan de weergoden ’s avonds al lustig hun gang? Dan is er niets zo gezellig als je onder een dekentje op de zetel nestelen. Met een oplossing van Prefa trotseer je zelfs het zwaarste onweer met een gerust hart: door ons unieke montagesysteem is je aluminium dak tegen extreme stormen bestand. Bovendien gebeurt de montage alleen door speciaal opgeleide professionals. Zo ben je zeker dat er niet één dakpan gaat vliegen. Het ultieme bewijs? We bieden je maar liefst 40 jaar garantie op het materiaal én de kleur van je aluminium dak.

Laat jij een Prefa dak- of gevelsysteem installeren? Hier vind je een dakdekker bij jou in de buurt.

Kleur als extra bescherming
Ook de kleur draagt bij aan de sterkte van je Prefa dak: de coating biedt het materiaal namelijk een extra beschermlaag. Loopt je dak toch wat schade op? Zelfs dan reageert het aluminium met de zuurstof in de lucht en vormt het een natuurlijke oxidelaag. Die zorgt mee voor de bescherming van je dak in extreme weersomstandigheden. Dankzij die natuurlijke tweede ‘huid’ blijft je aluminium dak ook roestvrij. Zelfs je kleinkinderen kunnen zo nog van je Prefa systeem genieten.

Bovendien kan je erop rekenen dat de kleur niet verandert. Dankzij de vervormbare laklaag kan je dak tegen een stootje. De veranderende temperaturen en andere weersomstandigheden hebben er geen enkele invloed op.

Meer info over de aluminium dak- en gevelsystemen van Prefa? Hier lees je er alles over.

Wat schreef de Livios-redactie over dak?