Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ralus Houtskeletbouw en is dus niet geschreven door Livios.

Een prefab woninguitbreiding in houtskeletbouw

Woninguitbreiding in 2 verdiepingen

Foto: Ralus Houtskeletbouw

Aanbouw van een relaxruimte

Foto: Ralus Houtskeletbouw

Bijgebouw in de tuin

Foto: Ralus Houtskeletbouw

Prefab is een afkorting voor de term “Prefabricatie”. Concreet betekent dit dat een aantal taken die op een bouwwerf worden uitgevoerd, verplaatst worden naar onze ateliers. Wat precies de voordelen zijn, lees je hieronder. 

Wat is een prefab woninguitbreiding?

Prefab betekent dat verschillende onderdelen van een woning in houtskeletbouw op voorhand gemaakt worden en vervolgens getransporteerd naar de werf. Op de werf worden de elementen in houtskelet vervolgens in een mum van tijd gemonteerd op de funderingen.

Wat zijn de voordelen precies?

1. Korte bouwtermijn

De korte bouwtermijn is een enorme troef, met alle financiële en praktische voordelen vandien. Zeker bij een verbouwing beperkt u de eventuele werfhinder tot een minimum. Door de prefabricatie is uw woning immers vaak op één dag weer water- en winddicht.

2. Geen budgettaire verrassingen

U komt budgettair niet voor onaangename verrassingen te staan omdat u van bij de start een goede kosteninschatting kan maken. Door de prefabricatie in onze ateliers is de doorlooptijd niet langer afhankelijk van het weer en ook de onvoorziene omstandigheden worden vermeden.

3. Gezond en comfortabel

Prefab houtbouw is gezond en comfortabel: bij traditionele bouw worden al snel enkele duizenden liters water gebruikt. Houtskeletbouw is een droogbouwtechniek: er komt heel weinig water aan te pas. Uw houtbouw heeft bijgevolg geen (dure) droogtijd nodig.

4. Aangenamer wonen

In een prefab houtskeletbouw is wonen aangenamer. De goede isolerende eigenschappen, het vochtregulerend vermogen en het ontbreken van koudestraling zorgen voor een aangename gevoelstemperatuur voor de bewoners.

5.Duurzaam en ecologisch

Prefab houtbouw is duurzaam en ecologisch verantwoord. Houtbouw brengt 2,5 keer minder schade toe aan mens en omgeving dan een stenen constructie. Hout isoleert ook uitstekend, hetgeen betekent dat u efficiënter kunt omspringen met energie bij het verwarmen van uw woning. Hout is het enige niet-eindige constructieve bouwmateriaal. Men heeft bijna geen fossiele brandstoffen nodig bij de verwerking ervan. Ook het afval wordt tot nul herleid. De kleinste splinter wordt bij wijze van spreken gebruikt, o.a. voor houtpellets, papier, vezelplaten, enz..

Wenst u meer informatie over houtskeletbouw of bent u geïnteresseerd in onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op via www.ralus.be of per mail naar info@ralus.be.

Wat schreef de Livios-redactie over sleutel-op-de-deur?