Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ralus Houtskeletbouw en is dus niet geschreven door Livios.

Houtskeletbouw: een budgettaire aanrader, ook bij woninguitbreidingen!

Over de prijs van houtskeletbouw bestaan er veel misverstanden: de ene denkt dat het goedkoop is, de andere dat het alleen weggelegd is voor “the happy few” die het zich kunnen permitteren. We gaan dit misverstand meteen de wereld uit helpen: houtskeletbouw valt in dezelfde prijsklasse als traditionele bouw, maar het geeft veel meer voordelen.

Als bouwheer bepaal je zelf het budget! Ook bij woninguitbreidingen zijn er tal van factoren die doorwegen in het totaalbudget. We denken hier aan de grootte van de uitbreiding, de gekozen materialen voor afwerking, het bouwbedrijf waarmee je in zee gaat, enzovoort.

Ralus Houtskeletbouw wil hierin jouw flexibele bouwpartner zijn, aan wie je de ruwbouwwerken, de gedeeltelijke of ook de totale afwerking kan toevertrouwen. Tijdens de verschillende (ver)bouwfases heb je bij Ralus steeds één aanspreekpunt die jouw volledige dossier kent.

Dit zijn de te volgen stappen indien je concrete plannen hebt:

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen op het totaalbudget, neem je best zo vroeg mogelijk contact met ons op. Op basis van een architectenplan of zelfs een summiere schets met afmetingen, kunnen we je een prijsvork bezorgen. Op basis hiervan kan je oordelen of dit overeenstemt met het budget. Indien dit het geval is, gaan we over naar de volgende stappen.

Advies en offerte op maat: onze adviseur komt bij jou langs om je verwachtingen en het budget te bespreken. Dankzij de uitgebreide checklist verliezen we niets uit het oog. Heb je geen plannen van een architect, dan zal de Ralus-adviseur enkele opmetingen doen en foto's nemen om jou vervolgens een offerte te bezorgen. Deze offerte overlopen we samen en wordt indien nodig aangepast aan jouw wensen en volgens jouw budget. Bovendien brengen wij jou op de hoogte van de verschillende premies waar je recht op hebt.

Planning van de werken: samen bespreken we het verloop van de werken aan de hand van een duidelijke planning. Je weet precies wat er zal gebeuren, wanneer de werken worden uitgevoerd en wie er op welke dag bij jou langskomt. Deze details en afspraken vind je ook terug in de aannemingsovereenkomst.

Maatwerk en montage: voor we aan de productie van het maatwerk beginnen, bespreken we opnieuw de details van jouw bestelling: je bent altijd zeker van een correcte en nauwkeurige opvolging van de plannen. De prefabricatie van de bouwelementen vindt plaats in onze ateliers. Zo kunnen onze ervaren medewerkers steeds in ideale omstandigheden werken, zonder enige last te ondervinden van weersomstandigheden. Van zodra de bouwelementen op de werf aangeleverd worden, starten we onmiddellijk met de montage. Jouw woning is bijgevolg snel gebruiksklaar zodat jij en je gezin er dadelijk van kunnen genieten. 

Nadienst: heb je na de oplevering nog vragen of opmerkingen? Je kan steeds een beroep doen op onze nadienst. Jouw Ralus-adviseur staat je graag te woord, want bij Ralus zijn we overtuigd dat beter bouwen alleen kan in een sfeer van wederzijds respect.

https://www.ralus.be/nl/contact/

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?