Dit partnerbericht werd gepubliceerd door EWA Profile en is dus niet geschreven door Livios.

Vaarwel silicone! Eindelijk een strakke afwerking rond ramen en deuren!

Demo-wand met EWA-profile

Foto: EWA Profile

Verschil siliconenvoegen of EWA-profile

Foto: EWA Profile

Werf met Kömmerling ramen en EWA-profile

Foto: EWA Profile

EWA-tool

Foto: EWA Profile

EWA-profiles in 3 breedtes ( 10mm-18mm-25mm)trij

Foto: EWA Profile

Ben jij de slordige siliconenvoegen ook zo beu? Hou jij ook van een strakke, propere afwerking? Dan is ewa-profile DE oplossing voor jouw woning!

EWA-profile ( of Estetisch Weerbestendig Afwerkingsprofiel) is een gepatenteerde duurzame innovatieve oplossing voor afdichting van voegen rond ramen en deuren ter vervanging van lelijke klassieke siliconenvoegen of zwelbanden. 

Waarom kiezen voor EWA-profile?

  • Strakke, propere afwerkig

Siliconenvoegen zien er vaak erg slordig uit. Bovendien beschikken siliconenvoegen maar over een beperkte duurzaamheid. Bij een afwerking met EWA-profile ben je zeker van een ordelijke, strakke afwerking. Het is een aluminium profiel waardoor een lange levensduur gegarandeerd wordt.

  • Zowel voor nieuwbouw als renovatie

Of je nu gaat bouwen of renoveren, EWA-profile kan voor beiden gebruikt worden. EWA-profile is beschikbaar in 3 breedtes. Hou je van een extra fijne afwerking, dan is er het profiel van 10mm, voor nieuwbouw is er het standaard profiel van 18mm en bij renovatie wordt er gebruik gemaakt van een iets breder profiel van 25mm.

  • In alle RAL-kleuren & combinaties mogelijk met diverse materialen

EWA-profile kan tegelijk gelakt worden met de raamprofielen zodat er geen kleurverschil zal ontstaan. Ook kan je kiezen voor een matte lak, satijnlak, structuurlak etc...

  • In één stap eenvoudig plaatsen

In tegenstelling tot siliconenvoegen, is het EWA-profile door iedereen eenvoudig te plaatsen. Dat kan zelfs al in het atelier waardoor je geen rekening moet houdrn met de weersomstandigheden. 

Indien nodig, kan het profiel tijdelijk verwijderd worden met de daarvoor ontwikkelde EWA-tool ( zie foto), om bv.voegwerken uit te voeren. Nadien kan het profiel gemakkelijk terug in geklikt worden.

2 varianten

  • De clipshouder: deze kan gemakkelijk op het raamkader in geklikt worden
  • De kleefhouder: wordt gekleefd op het raamkader, de plaats bepaal je zelf ( de kleefhouder is ook geschikt voor rolluikgeleiders).

Waar kan ik EWA-profile verkrijgen?

EWA-profile is verkrijgbaar bij D&G construct. Ook Testas & Sapa hebben dit profiel sinds kort in hun gamma opgenomen. Hier vind je de lijst van onze vakmannen.

Meer informatie? Neem een kijkje op onze website of neem contact op met D&G construct, ook via het nummer 089/ 62 25 76.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?