Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Solatube Home en is dus niet geschreven door Livios.

Verlichten met daglicht kan duurzamer en efficiënter

Tijden veranderen en eisen in de bouwsector worden strenger. Zeker als het op het bouwen en verbouwen van huizen aankomt. Tegenwoordig is het gebruik van energiebesparende middelen bij nieuwbouw of tijdens een renovatie eerder regel dan uitzondering. Als we specifiek kijken naar daglicht bestaan er efficiënte(re) manieren om het huis volledig te voorzien van daglicht.

Duurzaam verlichten
Te weinig daglicht in huis of donkere kamers zijn veel genoemde redenen om eens op zoek te gaan naar een manier om je huis beter van daglicht te voorzien. Solatube biedt de uitkomst met een innovatieve daglichtbuis. De Solatube transporteert natuurlijk daglicht in iedere gewenste ruimte. Door middel van een speciale lichtkoepel wordt het daglicht via een sterk reflecterende buis naar binnen gehaald. Dankzij het kleine formaat van de sparing van de Solatube zijn constructieve aanpassingen vaak overbodig. Naast het comfort dat daglicht geeft in een woning, zijn de vaste lasten voor bewoners lager door minder energieverbruik.

ECO
Voor strengere eisen op bijvoorbeeld het gebied van isolatie, is de Solatube ECO ontwikkeld. Deze variant heeft de beste mate van isolatie én een optimale lichttoetreding. Hierdoor is het mogelijk daglicht naar binnen te brengen, zonder dat er extra warmte binnenkomt of naar buiten verdwijnt. Dankzij deze uitstekende isolatiewaarden voldoen de systemen aan de strengste normen van passiefbouw volgens het keurmerk van Passief Bouwen.

Voorkeuren
Door de grond, door de gevel, plat dak of hellend dak en ongeachte de dakbedekking; Solatube is overal toepasbaar! Vanzelfsprekend zijn er optionele accessoires verkrijgbaar en is de afwerking geheel naar jouw voorkeur, zodat het bijvoorbeeld perfect in je interieur past.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Kijk eens op onze website of contacteer ons.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??