Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Solatube Home en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe zorg je voor daglicht onder je donkere terrasoverkapping?

Hoewel het nu nog koud en fris is buiten, staat de lente weer snel genoeg voor de deur! Wellicht ben je al bezig om je tuin, terras en veranda zomerklaar te maken. Zo niet, geen zorgen. Je hebt nog tijd genoeg. Heb je wel eens nagedacht over de donkere ruimte onder jouw veranda of terrasoverkapping? Er bestaat namelijk een oplossing die je daglicht brengt, zonder inkijk van buitenaf.

Een Solatube daglichtbuis creëert daglicht onder jouw terrasoverkapping of veranda. Naast dat het een duurzame oplossing is, is het ook een slimme manier om ruimtes bij jou thuis te verlichten. Zo heeft een Solatube een kleine diameter op het dak, maar brengt in verhouding verrassend veel daglicht.
Dankzij het ontwerp van het systeem heb je geen last van inkijk van buitenaf! Het fijne aan het daglichtsysteem is dat er geen warmte naar buiten toe verloren gaat (in de winter) en geen warmte toelaat naar binnen (in de zomer). Onderhoud is nauwelijks nodig. De koepel is voorzien van een speciale zelfreinigende coating, waardoor vuil wordt afgestoten.

Verplaats het daglicht
Hoe een daglichtbuis werkt? De koepel op het dak vangt het daglicht op. De buis, van reflecterend aluminium, zorgt voor lichtweerkaatsing en transport naar de gewenste ruimte. De afwerking van het systeem wordt gevormd door de plafondplaat. Deze plafondlaat zorgt voor de diffuse verspreiding van het daglicht en is verkrijgbaar in verschillende designs. Door dit ontwerp kunnen er geen insecten onder de afwerking blijven hangen; ideaal!

Andere opties in huis
Genoeg daglicht onder je veranda of terrasoverkapping, maar niet in andere ruimtes van het huis? Ook ruimtes zoals woonkamer, gang, inloopkledingkast, garage of zelfs kelder zijn geen enkel probleem om op deze manier te verlichten. Bekijk eens de 360 graden tour of galerij voor de vele mogelijkheden van Solatube Home.

Wat schreef de Livios-redactie over veranda?