Dit partnerbericht werd gepubliceerd door MijnBENOvatie.be en is dus niet geschreven door Livios.

In je woning investeren? Leer dan BENOveren!

Op www.mijnBENOvatie.be leer je hoe ook jij kan BENOveren in 5 stappen

Foto: MijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren? Wie echt wil investeren in zijn woning, doet er beter aan te BENOveren.

Foto: MijnBENOvatie.be

BENOveren i.p.v. gewoon te renoveren loont voor het milieu, je comfort en... je portemonnee

Foto: MijnBENOvatie.be

Nog meer BENOvatie-informatie en -inspiratie nodig? Vraag het gratis magazine BENO online aan!

Foto: MijnBENOvatie.be

Op www.mijnBENOvatie.be vind je steeds een compleet en actueel overzicht van alle BENOvatiepremies

Foto: MijnBENOvatie.be

Renoveren is sowieso investeren. Je investeert in meer ruimte of in een beter ruimtegebruik, in meer comfort of in een esthetische meerwaarde voor je woning. Maar wie verstandig is, zorgt er voor dat renoveren ook een financiële meerwaarde voor je woning betekent. Of - nog beter - dat je renovatie op verschillende manieren financieel loont. Hoe je dat doet? Door, als je renoveert, meteen 'beter te renoveren' of kortweg: te BENOveren. 

BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde. 

Een chronologie die hierbij vaak wordt gevolgd, is eerst het dak, daarna de buitenmuren  en het schrijnwerk , en vervolgens de vloer  en de zogenaamde ‘technieken’ verwarming en sanitair warm water ventilatie verlichting en elektriciteit , zo leert ons www.mijnBENOvatie.be . Maar ieder project heeft uiteraard zijn eigen aanpak, en vaak lopen er werken dooreen. Daarom raadt de overheid aan om aan de start van je BENOvatietraject een ‘masterplan’ of ‘renovatieadvies’ te laten opstellen door een architect, een algemene aannemer of een andere bouwdeskundige.

BENOveren is 'beter renoveren' voor het milieu, voor je comfort en... voor je portemonnee.  Want een BENOvatie brengt veel meer op dan een gewone renovatie. Zowel onmiddelijk als op korte, middellange en lange termijn. 

Onmiddellijke financiële opbrengst: een lagere energiefactuur

Niemand gooit graag geld door ramen, deuren, muren, daken en vloeren. Dat is nochtans precies wat we doen in een woning die onvoldoende geïsoleerd is en die niet op de juiste manier wordt verwarmd en geventileerd. Als je BENOveert, verbruik je niet langer onnodig veel energie.

Financiële opbrengst op korte termijn: minder onderhoudskosten

Als je je woning nog niet grondig hebt gerenoveerd, is de kans groot dat je om de haverklap een vakman moet bellen voor kleine en grote herstellingen of onderhoudswerken her en der. Bij een geBENOveerde woning is dat minder het geval. Die heeft minder frequent onderhoud nodig. 

Financiële opbrengst op middellange termijn: je woning klaar voor je oude dag

Met een doordachte BENOvatie kan je niet enkel je energiebehoefte laten dalen en je binnenklimaat en comfort verbeteren, je kan tegelijk ook het gebruiksgemak, de veiligheid en de toegankelijkheid van je woning bevorderen. Zo kan je op latere leeftijd langer thuis blijven wonen, en nog lang genieten van de vele voordelen die je geBENOveerde woning je te bieden heeft.

Financiële opbrengst op lange termijn: hogere verkoopprijs

Je hoeft maar naar de vraagprijzen van huizen te kijken en je ziet het meteen: gerenoveerde huizen worden veel duurder verkocht dan soortgelijke woningen die niet zijn aangepast aan de voorwaarden van vandaag. Als je BENOveert, zorg je ervoor dat je huis nog meer in marktwaarde stijgt – en in de toekomst zijn waarde behoudt – omdat het er dan heel wat beter uitziet en omdat je met een BENOvatie perfect in regel zal zijn met de energieprestatie-eisen van morgen.

Vergeet de BENOvatiepremies niet! 

Door te BENOveren bewijs je het milieu, jezelf en je portemonnee een dienst, maar het blijft natuurlijk een investering. Gelukkig biedt de overheid heel wat ondersteunende maatregelen aan die BENOveren betaalbaarder maken, de zogenaamde 'BENOvatiepremies', waarvan je steeds een compleet en actueel overzicht vindt op www.mijnBENOvatie.be

Surf naar www.mijnBENOvatie.be voor meer info over wat BENOveren precies inhoudt en hoe ook jij je BENOvatie concreet kan aanpakken. 

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?