Dit partnerbericht werd gepubliceerd door MijnBENOvatie.be en is dus niet geschreven door Livios.

Renoveren? Vergeet je BENOvatiepremies niet!

Wist je dat je heel wat soorten renovatiepremies kan combineren? Zeker als je BENOveert? Want BENOveren staat voor 'BEter reNOveren'. Grondiger, goed gepland, met hogere energetische ambities en... met recht op veel meer premies.

Op www.mijnBENOvatie.be vind je steevast een actueel en overzichtelijke opsomming van alle premies waar je als BENOveerder recht op hebt, zowel wanneer je 'maar' 1 BENOvatiestap zet, als wanneer je verschillende BENOvatiestappen zet (totaalrenovatie) of wanneer je ingrijpend energetisch renoveert (IER). 

Premies per benovatiestap

Een eerste stap in je ideale BENOvatietraject is het BENOveren je dak. Op www.mijnBENOvatie.be vind je alle info over de isolatie- én afwerkingsmogelijkheden bij je BENOvatie van je hellend of van je plat dak.

> Ontdek hier alle premies voor de BENOvatie van je dak 

Na het dak zijn de buitenmuren de tweede grootste oorzaak van warmteverlies.Na je dak BENOveer je dus je buitenmuren aan de buitenkant, aan de binnenkant of in de spouw. Naast het puur isolerende besteedt mijnBENOvatie.be ook aandacht aan luchtdichting, zonder de vele mogelijke afwerkingen – zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, zink, pvc als leien – te vergeten.

> Ontdek hier alle premies voor de BENOvatie van je buitenmuren

Door te zorgen voor een goede luchtdichtheid en een goede thermische isolatie kan je ook het warmteverlies doorheen glas, ramen en deuren sterk beperken. Dit is de derde stap voor wie wil BENOveren, net als stilstaan bij het belang van zonwerende beglazing of zonwering om oververhitting in je geBENOveerde woning te voorkomen.

> Ontdek hier alle premies voor de BENOvatie van je glas, ramen en deuren

Het BENOveren van de vloer is de vierde stap om tot een volledig geBENOveerde buitenschil van je woning te komen. Op www.mijnBENOvatie.be lees je alles wat je moet weten om je vloer te isoleren en af te werken.

> Ontdek hier alle premies voor de BENOvatie van je vloer

In een ideaal BENOvatietraject zorg je niet alleen voor een goed geïsoleerde woningschil om de energievraag van je woning te beperken, je kiest ook voor de juiste energiebronnen en voor de juiste ‘technieken’ voor verwarming en sanitair warm water, ventilatie, elektriciteit en verlichting. Je hebt recht op premies wanneer je een warmtepomp of zonneboiler plaatst. Ventilatie geeft geen recht op individuele premies maar je zet er wel een extra stap op je BENO-pass mee.

Ontdek hier alle premies voor verwarming en warm water of voor ventilatie in je  BENOvatie 

Nog meer benovatiepremies bovenop de premies per stap 

Naast deze zgn. 'individuele BENOvatiepremies' heb je als BENOveerder misschien ook recht op
- een totaalrenovatiebonus die hoger wordt naarmate je meerdere BENOvatiestappen zet op je BENO-pass binnen een periode van 5 jaar tijd
- een verlaging onroerende voorheffing en verminderde registratierechten voor IER (Ingrijpende Energetische Renovaties)
- gratis begeleiding door een BENOvatiecoach wanneer je samen met andere mensen BENOveert
- andere financiële voordelen zoals een energielening, premies voor beschermde afnemers, een verzekering gewaarborgd inkomen, een renovatie-, verbeterings- en aanpassingspremie,...


> Ontdek hier alle BENOvatiepremies 2018

> Ontdek hier alle BENOvatiepremies 2019 

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?