Dit partnerbericht werd gepubliceerd door MijnBENOvatie.be en is dus niet geschreven door Livios.

Een compleet overzicht van alle BENOvatiepremies 2019? Je vindt het op www.mijnBENOvatie.be!

Ontdek alle BENOvatiepremies 2019 op www.mijnBENOvatie.be

Foto: MijnBENOvatie.be

Wie binnen 5 jaar 3 of meer BENOvatiestappen zet op de BENOpass krijgt een totaalrenovatiebonus.

Foto: MijnBENOvatie.be

Renovatieplannen en goede voornemens in 2019? Dan BENOveer je in plaats van gewoon te renoveren. BENOveren staat voor renoveren met de B van beter. Met betere energetische ambities en beter gepland en geadviseerd. En met betere renovatiepremies. Want wie BENOveert, heeft sowieso recht op premies voor de afzonderlijke BENOvatiestappen. Tref je binnen de 5 jaar tijd meer dan 3 BENOvatiestappen op je 'BENO-pass', dan komt daar nog een totaalrenovatiebonus bovenop. En ga je voor een I.E.R. (ingrijpende energetische renovatie) , dan profiteer je van nog meer premies. Ontdek ze allemaal op www.mijnBENOvatie.be. 

Vergeet niet de individuele premies aan te vragen

De Vlaamse overheid geeft via distributienetbeheerders Eandis en Infrax (die in 2019 samensmelten tot Fluvius) premies aan iedereen die zijn woning of appartement energetisch wil renoveren. Er bestaat een

Ontdek alle individuele premies 2019 en alle premievoorwaarden 2019.

Voer minstens 3 BENOvatiewerken uit en krijg een totaalrenovatiebonus

Voer je binnen een periode van 5 jaar minstens 3 energiebesparende werken uit? Dan krijg je – bovenop de individuele premies – een extra premie, de totaalrenovatiebonus genoemd. Het bedrag dat je krijgt, hangt af van het aantal werken dat je laat uitvoeren. Om voor deze extra bonus in aanmerking te komen, moeten het volledige dak, alle muren, alle vloeren en alle beglazing van de woning of het appartement geïsoleerd zijn conform de minimale isolatie-eisen voor het krijgen van een aparte premie voor dak, vloer, muur en beglazing.

Ontdek de totaalrenovatiebonus 2019 en alle premievoorwaarden 2019.

Ga voor een IER

Je beperken tot enkel kleine ingrepen is geen goed idee. Als je renoveert, doe het dan ineens goed, en ga in de mate van het mogelijke voor een doorgedreven energetische renovatie, al dan niet gespreid over een langere periode. Zo verhoog je de waarde van je woning, en vergroot ook je comfort. Bij een IER (Ingrijpende Energetische Renovatie) geniet je bovendien van verlaagde registratierechten en van een korting op de onroerende voorheffing.

Ontdek de verlaagde registratierechten en de korting op de onroerende voorheffing bij IER in 2019.

Een huis van 30 jaar oud? Dan heb je misschien recht op de renovatiepremie

Eigenaars met een lager of gemiddeld inkomen evenals eigenaars (zonder inkomensgrens) die verhuren aan een sociaal verhuurkantoor en die een huis van minstens 30 jaar oud willen renoveren, kunnen een renovatiepremie van maximaal 10.000 euro aanvragen.

Ontdek hier de voorwaarden om een renovatiepremies aan te vragen in 2019

Wat schreef de Livios-redactie over premies?