Dit partnerbericht werd gepubliceerd door MijnBENOvatie.be en is dus niet geschreven door Livios.

Verstandig in je woning investeren? Kies meteen voor BENOveren!

Op mijnBENOvatie.be kan je voor elke renovatiestap nagaan welke isolatiedikte de overheid adviseert.

Foto: MijnBENOvatie.be

BENOveren is meer dan energiezuinig renoveren alleen. Je kan meteen ook esthetisch transformeren.

Foto: MijnBENOvatie.be

Als je renoveert, let dan ook op alle factoren die zorgen voor een gezond binnenklimaat in je huis.

Foto: MijnBENOvatie.be

Renoveren is sowieso investeren. Je investeert in extra ruimte, in een efficiënter ruimtegebruik of in meer comfort. Wie verstandig is, zorgt ervoor dat haar of zijn woning ook op het vlak van energie en binnenklimaat een fikse meerwaarde krijgt. Hoe je dat doet? Door, als je renoveert, meteen te BENOveren, 'beter te renoveren'. De website www.mijnBENOvatie.be  helpt je daarbij op weg.

Energiezuiniger en amper duurder

Investeringen in de energetische prestaties zullen de waarde van de woning in de toekomst steeds meer bepalen. Wie verder gaat dan de huidige normen voor energieprestatie, krijgt een woning die waardevaster is dan wanneer de woning maar net voldoet aan de eis van vandaag.

Als je bijvoorbeeld je dak, muren of vloer isoleert, kan je op www.mijnBENOvatie.be nagaan welke U-waarde wordt aanbevolen en met welke isolatiedikte je die U-waarde kan bereiken. Wanneer je extra goed isoleert, maakt de prijs niet zo’n groot verschil, maar je merkt het onderscheid wel meteen in je comfort en je energiefactuur.

Ga voor elke renovatiestap na wat de BENOvatiedoelstelling is

Het oog wil ook wat

BENOveren levert niet enkel een energetisch voordeel op. Het kan je woning ook een fikse esthetische en financiële meerwaarde geven. Het opknappen en isoleren van een voorgevel bijvoorbeeld kost zo’n 7.500 euro, maar bij verkoop kan je de investering verdubbelen tot ongeveer 16.000 euro. 

Daarom dat www.mijnBENOvatie.be , naast isolatie en luchtdichtheid, ook aandacht besteedt aan de vele mogelijke afwerkingen van een geBENOveerde woning, zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, zink als pvc.

Hoe kan je je je zolder afwerken langs binnen? 

Met welke materialen kan je je geïsoleerd dak opnieuw bedekken?

Hoe kan je een geBENOveerde muur langs binnen afwerken?

Hoe kan je je geïsoleerde muur langs buiten een nieuwe bekleding geven?

Comfortabel en gezond binnenklimaat

Minstens vier vijfde van ons leven brengen we binnen door: op school, op de werkvloer… maar vooral in onze eigen woning. Het is dan ook van cruciaal belang om bij een BENOvatie eveneens rekening te houden met alle factoren die het binnenklimaat positief beïnvloeden. 

Vandaar dat je op www.mijnBENOvatie.be de oplossingen vindt voor en ventilatiesysteem dat bezoedelde lucht op tijd en stond vervangt door verse lucht, voor manieren om meer licht & lucht op zolder te krijgen, voor een veilige verwarmingsinstallatie en voor een degelijke bescherming tegen oververhitting.

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?