Dit partnerbericht werd gepubliceerd door MijnBENOvatie.be en is dus niet geschreven door Livios.

Vers van de pers: het nieuwe magazine BENO (*tip: vraag het gratis aan!)

Na het succes van de editie 2018 wordt het magazine BENO ook dit jaar gratis verspreid

Foto: MijnBENOvatie.be

Vraag het nieuwe BENOmagazine gratis aan via www.BENOmagazine.be

Foto: MijnBENOvatie.be

Leren BENOveren? Dat kan via www.mijnBENOvatie.be

Foto: MijnBENOvatie.be

Wil je je energiefactuur verminderen? Moet je zolder (extra) worden geïsoleerd? Is je schrijnwerk aan vernieuwing toe? Beantwoordt je huis niet aan de technische en comforteisen van vandaag? Denk dan vooruit en BENOveer in plaats van ‘gewoon’ te renoveren.

BENOveren staat voor ‘Beter rENOveren’. Niet zomaar verfraaiingswerken uitvoeren, maar slim kiezen voor verbouwingen waaruit je maximaal voordeel haalt, zoals minder energieverbruik, meer comfort, een lagere uitstoot van CO2, en een betere binnenluchtkwaliteit. Zo woon je beter, en het is ook goed voor je portemonnee en het milieu.

Daar komt nog een argument bij dat, mede door het nieuwe EPC dat begin januari werd gelanceerd, in de toekomst steeds belangrijker zal worden: een geBENOveerde woning leidt ook tot een verhoging van de waarde ervan. Uit een recent onderzoek door de KU Leuven in opdracht van het Vlaams Energieagentschap blijkt dat woningen met een energiescore tussen 100 en 200 (een B-label op het EPC) de afgelopen acht jaar gemiddeld 10,9% duurder verkocht zijn dan woningen met een score tussen 400 en 500 (E-label).

Magazine BENO 2019 

Is je woning aan renovatie toe, doe het dan in één keer goed, en BENOveer in plaats van gewoon te renoveren. Dat is de rode draad doorheen het magazine BENO . Ga resoluut voor ‘future proof’, zodat je huis nu al beantwoordt aan de energieprestatie-eisen van morgen. Hoe sneller je eraan begint, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen van een geBENOveerde woning. 

Daarnaast wil het magazine met de reportage ‘BENOveren kan ook in fases’ en artikels als ‘Meer woonruimte nodig? Richt je zolder of kelder in ’, ‘Slim BENOveren voor meer comfort’ , ‘Gevels en daken die je woning mooier maken’ en ‘Zo blijf je binnen je BENOvatiebudget’ advies en inspiratie geven om een BENOvatie behalve energiezuinig ook aantrekkelijk, kwaliteitsvol, gezond, slim en toch budgettair haalbaar te maken.

Vraag BENO gratis aan

Het gratis magazine wordt vanaf nu tot eind 2019 op meer dan 100.000 exemplaren verspreid tijdens bouwbeurzen, via encartage bij verbouwmagazines en -gidsen, in de kantoren van AXA Bank, en via gemeentelijke diensten en de lokale bibliotheek.

BENO 2019 kan ook online worden doorbladerd en gedownload of per post aangevraagd via www.BENOmagazine.be.

BENOveren kan je leren op www.mijnBENOvatie.be 

Nog meer aanbevelingen en tips & tricks vind je op www.mijnBENOvatie.be.

Deze website gidst je in 5 stappen doorheen het volledige BENOvatietraject: eerst het dak, dan de buitenmuren, het glas, de ramen en de deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde ‘technieken’: verwarming en sanitair warm water, ventilatie, huisautomatisering en verlichting, stroomopwekking, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Of ben je benieuwd naar hoe anderen hun BENOvatie aanpakten? Laat je inspireren door het goede voorbeeld van andere BENOveerders en door de fotoreportages in de rubriek 'BENOvaties in beeld'.

Meer info: www.mijnBENOvatie.be

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?