Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Fermacell en is dus niet geschreven door Livios.

De geluidsisolerende ondervloeren van fermacell: ongehoord goed!

De geluidsisolerende ondervloeren van fermacell: ongehoord goed!

Foto: Fermacell

fermacell App

Foto: Fermacell

fermacell App

Foto: Fermacell

fermacell Vloerelement 2 E 16-2 E 26 vilt

Foto: Fermacell

fermacell Powerpanel Vloerelement TE

Foto: Fermacell

Hoe stiller een vloer, hoe groter het wooncomfort. Met name bij houten vloeren laat de geluidsisolatie echter vaak te wensen over. Bijvoorbeeld als er met hoge hakken over de vloer gelopen wordt…

Gipsvezel vloerelementen

fermacell ondervloeren maken een einde aan gehorige vloeren. Ze zijn geschikt voor houten en betonnen vloeren, bij zowel nieuwbouw als renovatie. Naast een perfecte geluidsisolatie, zorgen fermacell ondervloeren ook voor een aangename warmte-isolatie. De ondervloeren van fermacell zijn leverbaar in meerdere varianten, geschikt voor de verschillende situaties, en ze zijn eenvoudig en snel te verwerken.

fermacell Vloerelementen zijn er in verschillende uitvoeringen die, al naar gelang het toepassingsgebied, met of zonder onderlaag kunnen worden toegepast. Hierdoor zijn de fermacell Vloerelementen voor vele toepassingsgebieden zeer geschikt.

 • Voor de brandveiligheid
 • Voor de geluidsisolatie
 • Voor de warmte-isolatie
 • Voor toepassing op vloerverwarmingssystemen
 • Voor het afwerkbaar maken van vloeren voor bijvoorbeeld vloertegels, parket, laminaat, vloerbedekking etc.

Voordelen van fermacell Vloerelementen en toebehoren in vloersystemen:

Veelzijdige vloerelementen

Voor de snelle en droge afwerking van vloeren ontwikkelde fermacell Vloerelementen . Ze bestaan uit twee lagen gipsvezelplaat en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en diktes. De twee gipsvezelplaten zijn verspringend met elkaar verbonden, waardoor er een liplas ontstaat. Er zijn varianten beschikbaar met een isolerende onderlaag, houtvezelplaat, minerale wol, vilt of polystyreen. Zo is er voor iedere toepassing een geschikt fermacell Vloerelement.

Met de vloerelementen kunt u onder meer ongelijke vloeren egaliseren en ophogen en – indien gewenst – in één beweging mee isoleren. Om bijkomende leidingen onder de vloer te verwerken, volstaat het ze uit te vullen met fermacell Egaliseermiddel voor vloeren en vervolgens af te werken met de fermacell Vloerelementen.

Powerpanel Vloerelementen

fermacell Powerpanel Vloerelementen bestaan uit twee cementgebonden bouwplaten in lichtbeton. Ze hebben een sandwichstructuur met langs beide zijden een wapening uit alkalibestendig glasvezel. De twee platen verspringen 50 mm ten opzichte van elkaar zodat er een liplas ontstaat om de platen te verlijmen, vast te schroeven of vast te nieten.

De platen hebben een handzaam formaat van 1250 x 500 mm en zijn 25 mm dik (2 x 12,5 mm). Een element weegt 16 kg. Op Powerpanel Vloerelementen kunnen geschikte vloerbedekkingen zoals tegels, PVC of linoleum gelegd worden. Ook te gebruiken bij vloerverwarming op basis van warm water of elektriciteit.

Revolutie in renovatie

Fermacell presenteert de JK Fermafloor, de dunne oplossing voor vloerverwarming

Vloerverwarming is een droom die vaak stuk springt in een renovatieproject. De vloer kan doorgaans immers maar beperkt verhoogd worden. Met de totaaloplossing van fermacell en JK Vloerverwarming hoeft het niet bij dromen te blijven. Met een beperkte bijkomende vloeropbouw is vloerverwarming vaak wel een haalbare comfortoplossing. En dat zonder breekwerken.

fermacell en JK Vloerverwarming sloegen de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een totaalconcept voor vloerverwarming: JK fermafloor . Om vloerverwarming te plaatsen is doorgaans een bijkomende vloeropbouw van al snel 7 à 10cm nodig. En dat is een struikelblok in bestaande woningen of bij renovatieprojecten. De vloeropbouw zo sterk verhogen heeft immers een ingrijpende invloed op alle andere elementen in de woning: de deurkaders, de comforthoogte van schakelaars en stopcontacten, … Daarom heeft al meer dan één verbouwer zijn plannen om vloerverwarming te installeren moeten laten varen.

Dunne…

De 2E26 vloerelementen van fermacell – opgebouwd uit twee 12,5mm dikke gipsvezelplaten – met daaronder een laag vilt (9mm dik) bieden een dun en pasklaar alternatief. Daarin zijn sleuven gefreesd en is de robuuste JK Flextube van JK Vloerverwarming verwerkt. De ingeslepen vloer kan op twee manieren worden afgewerkt. Bij de meest eenvoudige en dunste oplossing (34mm) wordt het slijpsel met een epoxyhars vermengd tot een pasta waarmee de sleuven dichtgesmeerd worden. Hierop wordt vervolgens de definitieve vloerafwerking aangebracht. Een andere oplossing is op de basislaag van de fermacell 2E26 Vloerelementen een druklaag aan te brengen met 10mm dikke gipsvezelplaten. De definitieve vloerafwerking komt dan op deze plaat. Hiermee krijgt de vloer ook een verhoogde brandweerstand van 60 minuten. De totale vloeropbouw blijft zo nog beperkt tot hooguit 50mm.

… krachtpatser

JK Vloerverwarming ontwikkelde een speciale machine – de floorgrinder – om de sleuven in de fermacell Vloerelementen te slijpen. Het slijpproces verloopt volledig stofvrij. fermacell verwerkt het vrijgekomen stof op zijn beurt bij de productie van nieuwe gipsvezelplaten.

De combinatie van beide producten biedt tal van voordelen. Vloerverwarming wordt een haalbare kaart in bestaande gebouwen. Dankzij de dunne vloeropbouw brengt u de woning sneller en nauwkeuriger op comforttemperatuur. Bovendien verbruikt u minder energie dankzij het lage temperatuursysteem. Wanneer u voor een warmtepomp kiest, kunt u overigens het vloerverwarmingsnet ook gebruiken om te koelen.

De fermacell Vloerelementen verbeteren naast de aangehaalde voordelen verder de akoestische en thermische prestaties van de nieuwe vloer aanzienlijk. Verder zijn ze relatief licht van gewicht en dus heel geschikt voor plaatsing op een houten vloerconstructie. De vloerelementen zijn tot slot snel te verwerken en vragen geen droogtijd of speciaal materiaal voor de plaatsing.

Voordelen fermacell vloersysteem vs natte cement dekvloer

Altijd al willen weten welke voordelen een droge fermacell dekvloer biedt t.o.v. een natte cement dekvloer? In deze nieuwe video vatten we de belangrijkste voordelen voor u samen.

U kunt de video ook bekijken op onze website of op ons YouTube kanaal.

Meer instructiefilms:

 • fermacell Vloerelementen
 • fermacell Powerpanel H2O Vloerelement - efficiënte oplossing voor drempelvrije inloopdouches
 • Voordelen van fermacell Vloerelementen en toebehoren in vloersystemen

De fermacell App

De gratis fermacell App ondersteunt droge afbouwers, hout(skelet)bouwers en doe-het-zelvers bij het vinden van passende droogbouwoplossingen voor ieder afbouwproject.

Handige tools:

 • Geluidsisolatiedemo gebaseerd op reële metingen + dB-indicator
 • Geïntegreerde dealer locator
 • 3D instructiefilms + materiaalcalculators
 • Geoptimaliseerd voor smartphone + tablet

De fermacell App is verkrijgbaar in de App Store en op Google Play

Meer info: www.fermacell.be

Wat schreef de Livios-redactie over vloeren?