Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Skylux en is dus niet geschreven door Livios.

Ga je renoveren? Zo vervang je je lichtkoepel makkelijker dan ooit

Dankzij de iWindow Flex kan je je opstand gewoon behouden als je je lichtkoepel vervangt.

Foto: Skylux

De elektrische kettingmotor die je koepel opent zit niet langer in de opstand, maar in het pvc-raam.

Foto: Skylux

Wil je nog meer licht in huis? Kies dan voor een groot formaat van 100 bij 200 cm.

Foto: Skylux

Opstanden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun eigen kwaliteiten.

Foto: Skylux

Goed nieuws voor renoveerders, want nooit eerder verving je je lichtkoepel zo makkelijk of goedkoop als nu. De reden? In de glaskoepel iWindow Flex van Skylux zit de elektrische kettingmotor die je koepel opent niet langer in de opstand, maar in het pvc-raam. Je kan je opstand dus gewoon behouden als je je lichtkoepel vervangt. Handig, toch?

Snelle en gemakkelijke montage

Dankzij het hellend tussenkader monteer je je lichtkoepel op alle mogelijke opstanden van ieder merk. Ideaal voor renovatieprojecten, want zo is je nieuwe dakkoepel snel en makkelijk geplaatst. Bovendien hoef je je dakbedekking niet open te snijden. Je haalt dus meer licht en lucht in je huis zonder gedoe of extra kosten.

TIP: Wat is een opstand?

Een lichtkoepel ligt nooit rechtstreeks op je dak. Je plaatst je lichtkoepel altijd eerst op een opstand die op je dak ligt. De opstanden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun eigen kwaliteiten. Pvc-opstanden zijn makkelijk te onderhouden, licht en volledig recycleerbaar. Dankzij hun samenstelling uit composiet zijn opstanden van polyester erg sterk. Bovendien kan je ze krijgen in verschillende vormen. De glasvezelversterking maakt ze extra robuust. Metalen opstanden zijn onbrandbaar en ideaal voor industrieel gebruik. 

Meer daglicht voor dezelfde prijs

De iWindow Flex levert je ook meer daglicht op voor dezelfde prijs. De iWindow Flex is namelijk de eerste lichtkoepel waarvan de dagmaat even groot is als de opening van je dak. Een koepel van 60 bij 60 cm biedt je dus 0,36 m² lichtinval. Bij glaskoepels van andere merken is de dagmaat een stuk kleiner dan je dakopening. Daardoor heb je met een koepel van dezelfde afmetingen minder lichtinval: ongeveer 0,19 m². Met de iWindow Flex haal je tot 60% meer licht in huis. En dat zonder één euro extra uit te geven.

En meer frisse lucht

Maar dat is niet alles: de iWindow Flex is de eerste lichtkoepel die je 30 cm ver kan openen. Dat is maar liefst het dubbele van het oude model. Daarom is deze koepel erg geschikt voor comfortventilatie. Je haalt niet alleen meer zonlicht binnen, maar ook meer frisse lucht.

Ingebouwde weerman

Vergeet je je raam weleens te sluiten? Geen probleem, want de iWindow Flex bevat een regendetector die het daglichtelement automatisch sluit als er neerslag valt. En dankzij het hellend tussenkader blijft er geen water op je koepel liggen. Bovendien is de Flex zelfreinigend: je moet hem amper onderhouden.

Ga voor een extra groot formaat

Wil je nog meer licht in huis? Kies dan voor het grootste formaat van 100 bij 200 cm of fleur het strakke, elegante design extra op met wat ledverlichting. Met een dubbele of driedubbele beglazing voldoe je bovendien ruim aan de steeds strengere isolatie-eisen. Daarbij bedien je je geluiddempende glaskoepel handig met een afstandsbediening.

Wil je ook aan de slag? In het filmpje hieronder zie je hoe gemakkelijk je een iWindow Flex lichtkoepel installeert.

Wat schreef de Livios-redactie over verbouwen of renoveren?