Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Skylux en is dus niet geschreven door Livios.

Je auto optimaal beschermen? Zet een carport

Met een carport bescherm je je auto tegen de felle zon, een fikse regenbui, hagel en sneeuw.

Foto: Skylux

Een carport is goedkoper dan een garage. Bovendien staat je auto beter in de buitenlucht dan binnen.

Foto: Skylux

De aluminium profielen van Skylux zijn ook geschikt voor je veranda en terrasoverkapping.

Foto: Skylux

Heb je het ook al gemerkt? De weergoden overladen ons met steeds extremere weersomstandigheden: denk maar aan de Pukkelpopstorm, de uit de hand gelopen overstromingen van vorige lente of de droogte van afgelopen zomer. Maar hoe bescherm je je auto het makkelijkst tegen de felle zon, een fikse regenbui of hagel en sneeuw? Met een carport natuurlijk!

Minder kosten, evenveel bescherming

Het grote voordeel van een carport? Het is een pak goedkoper dan een garage en biedt je auto dezelfde bescherming. Bovendien staat je auto zelfs beter in de buitenlucht dan binnen. Heeft het geregend of gesneeuwd? Dan droogt je auto buiten veel sneller op, zeker als later de zon weer schijnt. In een garage heb je dat voordeel niet: daar druppelt je auto maar wat op de grond. Zet hem dus buiten en bespaar jezelf en je garagevloer heel wat poetsbeurten.

Ga voor aluminium profielen

Het beste materiaal voor je carport? Dat zijn aluminium profielen. De zelfdragende aluminium profielen van Skylux ken je misschien al van hun veranda’s en terrasoverkappingen. Maar ze zijn ook ideaal voor de opbouw van jouw carport. Dankzij de stevige carport ClimaCar bescherm je je auto tegen de felste weersomstandigheden. Bovendien past je nieuwe carport perfect bij jouw woning: je kiest uit verschillende standaardafmetingen, kleuren en afwerkingen die stroken met jouw persoonlijke stijl.

Kies zelf je dakplaten

De kunststof dakplaten van je ClimaCar carport? Die bestaan uit polycarbonaat van 16 mm dik. De platen zijn uv-bestendig, onbreekbaar en beschikbaar in drie vormen: helder, opaal of heatstop. De opalen versie is ondoorzichtig maar laat evenveel licht door. De heatstop versie maakt je carport extra uv-bestendig. Bovendien plaats je de platen gemakkelijk zelf.

Optimaal comfort

Een handige carport? Ook daar zit je goed met de ClimaCar: het is een stevige, vrijstaande carport met een gebogen dak. Bovendien gaat het in- en uitstappen met deze carport veel vlotter: er staan geen muren in de weg, zoals in je garage. De ClimaCar maakt het je bovendien nóg gemakkelijker: hij beschikt niet over zes, maar vier steunpalen. Zo heb je in het midden van je carport meer bewegingsvrijheid. Een klein detail met een enorme meerwaarde!

Grote auto? Kleine moeite

Rij je met een grotere auto? Geen probleem: de aluminium profielen van Skylux zijn beschikbaar tot 3,25 meter hoog. Daarbij is de gebogen dakstructuur ideaal voor hogere auto’s: je kan er gerust je mobilhome, caravan of bestelwagen in kwijt. Ga voor optimaal parkeercomfort met de uiteenlopende standaardafmetingen van 3 tot 3,5 meter breed en van 5 tot 7 meter lang.

Je ClimaCar carport professioneel laten plaatsen? Hier vind je een plaatser bij jou in de buurt.

Wat schreef de Livios-redactie over garage en carport?