Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Floors & More en is dus niet geschreven door Livios.

Een milieuvriendelijk tuinpad en/of terras? Kies dan voor waterdoorlatend én onkruidvrij!

Terradec is ook de perfecte verharding om naast je zwembad te plaatsen.

Foto: Floors & More

Van tuinpad, terras tot oprit. Terradec is makkelijk in onderhoud en volledig onkruidvrij!

Foto: Floors & More

Granulaten gebonden met kunsthars zorgen ervoor dat je geen last hebt van losse steentjes.

Foto: Floors & More

Naadloos en zonder niveauverschillen, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Foto: Floors & More

Een tuinpad zorgt er niet alleen voor dat je door je tuin kan wandelen zonder je schoenen nat te maken, het geeft bovendien net dat extra accent aan een mooi aangelegde tuin. Door te spelen met vormen en zachte rondingen, of het pad net heel strak te houden, kan je de stijl van je tuin en/of je woning extra in de kijker zetten.

De gemiddelde breedte van een tuinpad is 80 cm tot 1,10 m, dit uiteraard in functie van het gebruik van jouw pad. Als het pad enkel dient voor de sporadische wandeling door je tuin, of je moet er met een fiets overheen kunnen, geeft dit uiteraard een verschil in gewenste breedte. Bovendien hoeft het pad niet enkel door je tuin te kronkelen, je kan het pad ook rond je woning laten lopen met een eventuele speelse overgang naar je terras toe.

Welk materiaal kiezen?

De traditionele materialen waar een tuinpad of een terras doorgaans mee aangelegd werden zijn alom bekend. We denken hierbij dan aan grind of dolomiet, keramische tegels, betontegels of tegels uit natuursteen en eventueel zelfs hout. De enige echte waterdoorlatende en volstrekt onkruidvrije toepassing is echter het Terradec systeem. Terradec is comfortabel om te betreden met blote voeten en voldoende antislip om uitschuiven te vermijden. Dit maakt het ook uitstekend geschikt als afwerking rond zwembaden.

De waterdoorlatende eigenschappen zorgen er dan weer voor dat, in tegenstelling tot bij andere materialen, je geen omgevingsvergunning of bouwvergunning nodig hebt. Ook als terras hoef je geen rekening te houden met de max. hoeveelheid van 50 m² of de maximum totaalhoeveelheid voor verhardingen van 80 m². Heel handig voor wie net dat ietsje meer wil en ervan droomt het tuinpad spelenderwijs te laten overgaan in het terras, of wie meerdere terrassen met elkaar wil verbinden.

Onderhoudsvriendelijk versus milieuvriendelijkheid?

Kwestie van onderhoud en milieuvriendelijkheid, is er ook geen beter alternatief dan Terradec. Het is volledig onkruidvrij en hoeft dus nooit met enige vorm van pesticiden behandeld te worden. Is er toch vervuiling zichtbaar op je Terradec tuinpad of op het Terradec terras kan je dit makkelijk reinigen met een hoogdrukreiniger. De naadloze toepassingen van gebonden granulaten voor buiten, zorgen er bovendien voor dat er geen ongemak hebt van losse steentjes. Dankzij het naadloze aspect zonder niveauverschillen is het tuinpad ook uitermate geschikt voor een gezin met jonge kinderen of mensen die wat moeilijker te been zijn.

Kies de geschikte kleur

Naar kleuren toe is er een ruim standaard kleurenpallet van 10 kleuren. Voor elk project of bouwstijl is er wel een geschikte kleur beschikbaar, gaande van de warmere aardse tinten, tot de strakke zwart & wit mogelijkheden en daartussen. Ook de rodere tinten, grijs en beige komen aan bod. Wil je toch nog iets anders? Dan bekijken wij graag samen met jou wat er mogelijk is. Uiteraard kunnen er met de verschillende kleuren ook patronen gevormd worden. Wil je je tuinpad en terras in een verschillende kleur is dit uiteraard ook een mogelijkheid. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of om een bezoek aan onze toonzaal te Niel of Knokke.

Wat schreef de Livios-redactie over terras?