Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Floors & More en is dus niet geschreven door Livios.

Meer comfort in huis? Kies een vloer van polyurethaan

Je PU-gietvloer breng je naadloos aan op iedere bestaande ondergrond: ideaal voor je renovatie.

Foto: Floors & More

Polyurethaan voelt zacht en warm aan je voeten en is combineerbaar met vloerverwarming.

Foto: Floors & More

Waarom gaan voor polyurethaan? Je vloer is naadloos, waterdicht en onderhoudsvriendelijk.

Foto: Floors & More

Dankzij de krasbestendige PU-toplaag kan je vloer tegen een stootje.

Foto: Floors & More

Is je vloer aan een make-over toe? Met een gietvloer van polyurethaan (PU) geef je je woning een ruimtelijke en moderne uitstraling. Polyurethaan is niet voor niets de meest gebruikte gietvloer in privéwoningen: zo’n soepele kunstharsvloer biedt je maximaal comfort en bijna onbeperkte designopties. Bovendien kan je je PU-gietvloer naadloos op eender welke bestaande ondergrond aanbrengen: ideaal voor je renovatie.

Naadloos op iedere ondergrond
Waarom gaan voor polyurethaan? Je vloer is naadloos. Zelfs als je je vloer in verschillende aangrenzende kamers plaatst, zie je geen overgang. Polyurethaan is ook veel flexibeler dan pakweg epoxy: daardoor is de kans op scheuren in je vloer veel kleiner. Ga je renoveren? Dan is een PU-gietvloer zelfs ideaal voor je project: polyurethaan kan je leggen op eender welke bestaande ondergrond. Zelfs op een minder stabiele houten vloer.

Combineer je gietvloer met vloerverwarming
Wil je een echt thuisgevoel in je woning? Polyurethaan voelt zacht en warm aan je voeten en is geluiddempend. Om je stappers helemaal warm en comfortabel te houden, kan je je PU-gietvloer combineren met vloerverwarming. Hou je je woning graag proper? Ook dan is polyurethaan dé oplossing: je vloer is niet alleen waterdicht, maar ook makkelijk te onderhouden. Perfect voor een hygiënische woonomgeving en extra belangrijk als een van je gezinsleden een huisstofmijtallergie of astma heeft.

Bestand tegen een stootje
Krijgt je vloer heel wat te verduren? De Soft Touch van Floors & More is je remedie: de zachte polyurethaan gietvloer is uitgerust met een krasbestendige en UV-resistente, licht gestructureerde toplaag van polyurethaan. Ideaal voor je slaapkamer, keuken, badkamer en de speelkamer van je kinderen. Bovendien werk je met Soft Touch ook je trap- en douchebekleding af. Zo krijgt je hele woning een uniek design.

Strakke uitstraling
Graag een strakke, moderne look? De semi-flexibele Comfort Floor van Floors & More geeft je woning een sterk karakter. De toplaag van polyurethaan verbetert de krasbestendigheid van je vloer. Bovendien haal je de nodige flexibiliteit én de strakke look van epoxy in huis. De Comfort Floor combineer je met vloerverwarming en plaats je zelfs op een bestaande houten ondergrond. Nog meer voordelen? Polyurethaan is 100% waterdicht en daardoor onderhoudsvriendelijk. En ook met deze gietvloer werk je je trap- en douchebekleding af.

Terrazzo: sterk, stijlvast en authentiek
Meer luxe in huis? Ga voor een terrazzovloer: een sterke, stijlvaste gietvloer met een unieke en authentieke uitstraling. Meng verschillende kleuren en materialen, zoals gebroken marmer-, graniet- of zandsteenkorrels, en geef je vloer een klassieke of moderne uitstraling die helemaal bij jou en je woning past. Bovendien kan je stijlvolle, naadloze vloer tegen een stootje. Terrazzo is vloeistofdicht, onderhoudsvriendelijk en erg duurzaam: een terrazzovloer heb je voor de rest van je leven.

Nog wat inspiratie nodig? Ontdek hier hoe jouw vloer eruit kan zien.

Wat schreef de Livios-redactie over vloeren?