Menu ×
Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Floors & More en is dus niet geschreven door Livios.

Meer harmonie in huis? Maak één geheel van je vloer en trap

Een gietvloer is snel geplaatst en combineert een strakke, moderne look met een groot gebruiksgemak.

Foto: Floors & More

De ruimtes vloeien op een natuurlijke manier in elkaar over. Zo creëer je rust en harmonie in huis.

Foto: Floors & More

Kies je bij nieuwbouw voor een gietvloeren trap? Dan heb je heel wat minder kopzorgen.

Foto: Floors & More

Gietvloeren worden steeds populairder in de woningbouw, en met reden. Een gietvloer is snel geplaatst en combineert een strakke, moderne look met een groot gebruiksgemak. Maar heb je er al eens over nagedacht om een gietvloer te laten overvloeien in de trap?

Naadloze overgang
Een van de aantrekkelijkste eigenschappen van een gietvloer, is dat het een ononderbroken en naadloos geheel vormt doorheen de hele ruimte. Maar een gietvloer kan ook verticaal worden aangebracht. Zo kan je je gietvloer doortrekken en je trap uit hetzelfde materiaal laten vervaardigen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een stabiele ondergrond.

Veel mensen kiezen ervoor om enkel de opkant in gietvloer te laten doen en de tegentrede te verven. Voor een maximaal effect kan je ook de volledige trap in gietvloer laten vervaardigen. De ruimtes vloeien dan op een natuurlijke manier in elkaar over waardoor je een gevoel van rust en harmonie in huis krijgt.

Groot effect, klein onderhoud
De trap is traditioneel een onderhoudsintensieve plaats door de vele hoeken en randen. Bovendien wordt een houten of glazen trap snel vuil. Met een gietvloeren trap geniet je van hetzelfde onderhoudscomfort als je vloer dankzij het naadloze en gemakkelijk te reinigen oppervlak.

Twijfel je welk materiaal het best geschikt is voor je trap? Welke stijl je mooi vindt én bij je woning past? Kies je bij een nieuwbouw voor de plaatsing van een gietvloeren trap, dan heb je heel wat kopzorgen minder. Architecturaal heb je een unieke trap die een extra dimensie aan je woning geeft en je ruimtes met elkaar verbindt. Ook na de plaatsing zul je nog lang genieten van een trap die er even goed blijft uitzien als je vloer.

Vakkundige plaatsing

Een gietvloer staat of valt met de plaatsing. Vertrouw daarvoor dus op echte vakmensen die van je investering een levenslang genot maken. Floors & More is gespecialiseerd in gietvloeren en biedt talloze mogelijkheden qua afwerking en materialen. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op of bezoek de toonzaal in Niel of Knokke.

Wat schreef de Livios-redactie over binnendeuren en trappen?