Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Arkana en is dus niet geschreven door Livios.

Welke hernieuwbare energie is voor u ideaal?

Bezoek deze woning met E-peil -4 op 07/05 in Geel, Asterstraat 68. - ARKANA

Foto: Arkana
Foto: Arkana
Foto: Arkana
Foto: Arkana

Iedere nieuwbouw-woning dient een minimum hoeveelheid energie te halen uit hernieuwbare bronnen. Maar hoe bepaal je welk systeem voor u optimaal is?

Een goed doordachte architectuur en een degelijke bouwschil

Eens de bouwgrond gekozen, komt het erop aan de woning optimaal te ontwerpen in functie van haar oriëntering. Het belang en de impact van de oriëntatie van een woning wordt soms onderschat.

Arkana hecht ook veel belang aan een goede structuur van de woning. Zo krijgt u een kwalitatieve woning met een degelijke bouwschil, een lage energiebehoefte en een kleine CO2-uitstoot.

Een energiezuinige woning zorgt onmiddellijk voor een levenslange besparing op uw energiefactuur, bijzonder interessant dus. 

De kleine energievraag van de woning kan dan alsnog ingevuld worden met hernieuwbare energie.

Hernieuwbare energie

Het is belangrijk om de juiste combinatie te vinden tussen doordachte architectuur, isolatie, luchtdichtheid, ventilatie, zonnewinst en zonwering en … hernieuwbare energie!  

U hebt de keuze uit zes mogelijke maatregelen:

• zonneboiler

• PV-installatie (fotovoltaïsche zonnepanelen)

• biomassa

• warmtepomp

• stadsverwarming en -koeling

• participatie in een project voor productie van hernieuwbare energie.

Hoe maakt u de juiste keuze?

Zowel de architect, de EPB-deskundige, en de aannemer dienen met elkaar te communiceren om tot het meest ideale scenario te komen. Arkana beschikt over een bouwteam met specialisten die hier de nodige ervaring mee hebben. Centraal in deze aanpak staan budgetanalyse- en bewaking en een kostenoptimale oplossing die aan uw verwachtingen voldoet.

Via een eerste EPB-rekennota op basis van een degelijke bouwschil en doordacht ontwerp, kan u enkele simulaties met hernieuwbare energie doen.  Zo kan u zelf bepalen welke keuze u verkiest, en welk kostenplaatje hier tegenover staat.

Hoe ervaren de klanten deze aanpak?

Overtuig uzelf en bekijk de uitgebreide referentielijst van Arkana, en lees ook talrijke getuigenissen van klanten op de website.

Wenst u een werf te bezoeken?

Op zondag 7 mei (10u-17u) neemt Arkana deel aan de Open Wervendag van de Confederatie Bouw. 

We stellen een woning open met E-peil -4! Spring dus zeker even binnen voor een vrijblijvend bezoekje. U bent van harte welkom in 2440 Geel, Asterstraat 68 .

Wij hopen uw alleszins spoedig te ontmoeten.

Het Arkana-bouwteam.

Wat schreef de Livios-redactie over hernieuwbare energie?