Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Arkana en is dus niet geschreven door Livios.

Breng deze 'slimme BEN-woning' vrijblijvend een bezoekje op zondag 6 mei (10-17u).

Bezoek deze slimme BEN-woning op 6 mei!

Foto: Arkana

Kattenberg 53 - 2460 Kasterlee.

Foto: Arkana

De luchtdichtheid wordt gemeten met een blowerdoor-test.

Foto: Arkana

Al ooit een slimme BEN-woning van dichtbij gezien? Breng dit weekend een bezoekje aan één van onze toekomstgerichte woningen.

Locatie: Kattenberg 53- 2460 Kasterlee


Levenslang wonen

Het doordachte ontwerp van deze woning biedt verschillende mogelijkheden naar de toekomst toe. De huidige bureauruimte op het gelijkvloers kan eventueel later ook gebruikt worden als speelruimte voor de kinderen, of als slaapkamer of zorgwoning.

Het jonge koppel zal dan ook levenslang kunnen genieten in deze comfortabele woning met een flexibele indeling. Centraal in de ruimte bevinden zich de berging en wasplaats, waarrond er volledige circulatie mogelijk is. De bouwheer opteert voor brede schuifdeuren en maatwerk kasten met veel bergruimte, en garandeert zo een vlotte toegankelijkheid doorheen de woning.

Aan de achterzijde is er een aangenaam zicht op de tuin, met veel lichtinval vanuit de grote leefkeuken. De verdieping is voorzien van een ruime slaapkamer met dressing, 2 kinderkamers, een badkamer en een wellness.

Circulair bouwen

De dag van vandaag zijn we ons meer en meer bewust van het belang van circulair bouwen en leven. Ook bij deze woning werd hier aandacht aan besteed:

  • Flexibiliteit: het ontwerp is volledig afgestemd op zowel de huidige noden, als een verschuiving hiervan naar de toekomst toe; (jong koppel => kinderen => zorgbehoevende grootouders => kleinkinderen => eigen seniorenleeftijd).
  • Materialen: Houtskeletbouw is een milieuvriendelijke bouwmethode, want hout is een hernieuwbaar product met een lange levensduur;
  • Hernieuwbare energie: de warmtepomp met grondboring haalt bijna alle energie uit de grond, en heeft een zeer lage CO2-uitstoot;
  • Recuperatie: het regenwater wordt gerecupereerd en gebruikt in en rond de woning.
    Hoever u wenst te gaan in energiezuinig en circulair bouwen, dan bepaalt u als bouwheer zelf.

Komt u graag langs om uw wensen en mogelijkheden te bespreken? Bezoek gerust de opendeurdag op 6 mei. Inschrijven is niet nodig, u bent van harte welkom.


Bekijk ook onze andere realisaties en werven in opbouw . Laat het ons weten indien u meer informatie wenst, of een werf wenst te bezoeken. Wij maken graag tijd voor een persoonlijk gesprek en advies. Voor meer informatie kan u ons steeds contacteren : 014/404 270, Paul Janssens: 0485/625 115 en Jef Dauwen: 0496/494 228.
Bouwteam ARKANA.

Wat schreef de Livios-redactie over hernieuwbare energie?