Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Arkana en is dus niet geschreven door Livios.

De vraag naar milieuvriendelijke woningen stijgt!

Duurzaam wonen in deze BEN-woning in Geel.

Foto: Arkana

Halfopen wonen met veel lichtinval en open ruimtes.

Foto: Arkana

De Vlaamse overheid legde normen op om vanaf 2021 een E-peil 30 te halen. Arkana scoort nu al beter en pakt het heel grondig aan.

Arkana, onderdeel van B&R Bouwgroep in Arendonk, biedt volledige begeleiding aan vanaf het ontwerp tot bij de oplevering van een instapklare woning.
Dankzij de samenwerking van het bouwteam, bekomt u een ontwerp met een doordachte architectuur en een open ruimtegevoel.
Verder zijn onze speerpunten: doorgedreven isolatie, luchtdichting, zonwering, maar ook hernieuwbare technieken zoals een warmtepomp, zonnepanelen, ventilatie met warmterecuperatie, enzovoort.

De overheid legt BEN-eisen op, en vanaf 2021 moet dat een E-peil 30 zijn. Arkana haalt nu al een veel lager E-peil en scoort dus heel goed.

Toekomst
Arkana startte zowat tien jaar geleden met het bouwen van BEN-woningen. We hadden al ervaring met passiefwoningen waar de luchtdichtheid, isolatie en gecontroleerd ventileren ook cruciale factoren zijn. Die kennis hebben we geoptimaliseerd naar de lage energiebouw.
BEN-woningen zijn toekomstgericht, maar je moet de normen goed toepassen. In principe kan je een woning die niet optimaal of volgens verouderde principes is opgebouwd, voorzien van voldoende zonnepanelen, en zo de BEN-norm halen. Dat willen we niet. We vertrekken van de basis. Zo zorgen we voor een optimale isolatieschil, heel goed schrijnwerk en voldoende luchtdichting. We hebben dus weinig energie nodig. Wat we toch nodig hebben, vangen we op met zonnepanelen of een warmtepomp. De ervaring leert dat onze klanten die grondige aanpak verwachten en op prijs stellen.

Comfort
Arkana stelde vast dat BEN-bouwen vanuit de goede basisprincipes, een positieve impact heeft op comfort en leefbaarheid in de woning.
In onze BEN-woningen blijft de temperatuur in de woning stabiel, is er altijd goede lucht, en dit met een minimaal aandeel energie dat we hiervoor nodig hebben.
De reacties van onze klanten zijn positief, het beste bewijs, toch?

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??