Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Arkana en is dus niet geschreven door Livios.

Vraag tijdig vrijblijvend bouwadvies bij Arkana

realisatie Arkana

Foto: Arkana

realisatie Arkana

Foto: Arkana

De bouw van een lage-energie-woning of passiefhuis begint bij het zoeken naar een geschikt bouwperceel. De oriëntatie naar het zuiden, bomen of andere hogere obstakels in de onmiddellijke omgeving, … Deze elementen spelen allemaal mee om voluit de winterzon te gebruiken als passieve energiebron en overmatige zonnestralen in de zomer buiten te houden.

Al voor de aankoop van een bepaald bouwperceel kan u Arkana inschakelen voor advies. Wij gaan vrijblijvend voor u na of uw droomwoning op de beoogde locatie haalbaar is.

Een passiefhuis vraagt een compact ontwerp. De verhouding tussen de te verwarmen vloeroppervlakte en de buitenschil – dak en muren – moet correct zijn. Ook de plaatsing en oriëntering van de ramen, eventuele zonnescreens, … stelt specifieke eisen aan de architectuur. Arkana begeleidt u tijdens het hele ontwerpproces en verzoent uw persoonlijke verlangens met de vereisten van een passiefhuis.

Het is dus aan te raden om advies in te winnen van onze bouwconsulenten alvorens grond aan te kopen of alvorens met een architect samen te werken. Een vrijblijvende afspraak met onze bouwconsulenten is mogelijk wanneer en waar dit u het best past, zowel op kantoor in Arendonk als bij u thuis, of bij de bouwconsulent die zelf in een houtskeletwoning woont. 

U kan ons contacteren via het contactformulier.

Wat schreef de Livios-redactie over sleutel-op-de-deur?