Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Arkana en is dus niet geschreven door Livios.

Lage-Energiewoning, Passiefhuis of BEN-bouwen?

Lage-Energiewoning in Zoersel

Foto: Arkana

Lage-Energiewoning in Zoersel

Foto: Arkana

Lage-Energiewoning in Zoersel

Foto: Arkana

Wilt u een Lage-Energiewoning of Passiefhuis bouwen?  Of ‘BEN- je mee’ met de toekomstige energienormen door nu reeds te kiezen om Bijna-Energieneutraal of BEN te bouwen? Wat is voor u de meest aangewezen keuze?

Arkana biedt u verschillende types wandopbouw, en begeleidt u graag om uw keuze te maken, rekening houdend met uw leefwijze en verwachtingen. 

Belangrijk is sowieso om een woning met een ideaal binnenklimaat te realiseren:

·       Optimale isolatie: De houten binnenstructuur biedt veel ruimte en mogelijkheden om maximaal te isoleren.

·       Droge bouwmethode: Het hart van het huis - het houten binnenskelet – bereiden we voor in een droog en verwarmd atelier. De montage op de werf duurt slechts een tweetal weken zodat de ruwbouw amper wordt blootgesteld aan weer en wind. De woning hoeft dus niet uit te drogen, en heeft onmiddellijk een ideaal binnenklimaat.

·       Door luchtdicht te bouwen voorkomt u onaangename luchtlekken, zodat het ventilatiesysteem optimaal kan werken voor een gezonde binnenlucht. Een luchtdichte woning komt ook de akoestiek ten goede, aangezien storende geluiden van buitenaf niet in de woning dringen via spleten en kieren.

We verduidelijken dit graag door een werf voor u open te stellen op ZONDAG 1 DECEMBER (10u-17u).  U bent welkom voor een vrijblijvend bezoekje aan een Lage-Energiewoning in opbouw, en dient zich vooraf niet in te schrijven. Adres: 2980 Zoersel, Sparrenlaan 41 (Hoek Kriekendreef).

Volgens de voorlopige EPB-berekeningen bekomt deze woning een E-peil 41, waarmee dit ruimschoots voldoet aan de huidige en toekomstige norm. Vanaf 2014 wordt het E-peil verstrengd naar E60 met hernieuwbare energie of E54 zonder hernieuwbare energie. Zo zal de wettelijke eis alsmaar meer verstrengen om tegen 2021 enkel nog BEN-woningen (Bijna Energie Neutraal)

Dankzij deze extra aandacht voor energiezuinig bouwen, bekomt u onmiddellijk een besparing op uw energiefactuur, en ook op lange termijn heeft dit een positieve invloed op het waardebehoud van uw woning.

Wenst u meer informatie over gebruikte technieken, architectuur of persoonlijk advies omtrent uw mogelijkheden?  Wij staan ter uwer beschikking.

het Arkana bouwteam

Meer informatie over dit bericht?Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??