Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Arkana en is dus niet geschreven door Livios.

Arkana neemt deel aan de Batibouw Eco Award

Batibouw Eco Award Arkana

Foto: Arkana

Open Werf Weekend Arkana Boutersem-Kerkom

Foto: Arkana

Open Werf Weekend Arkana Boutersem-Kerkom

Foto: Arkana

Open Werf Weekend Arkana Boutersem-Kerkom

Foto: Arkana

Arkana bvba

Foto: Arkana

Binnenkort start de beurs Batibouw in Brussel, waarbij Arkana deelneemt aan de Eco Award.

Arkana heeft zich reeds meer dan 10 jaar geleden voorgenomen woningen te bouwen welke op het vlak van energiezuinigheid, binnenhuiscomfort, gebruikte materialen en architectuur de grenzen van het mogelijke verkennen en verleggen.

De energiezuinigheid welke elk van onze woningen typeert is ongezien binnen de particuliere woningbouw. Dit gebeurt natuurlijk in de mate van de mogelijkheden aangaande bouwbudget versus architectuur en lastenboeken welke de bouwheer vooropstelt.
Door geïnteresseerden steeds aan te sporen voor low-tech/high-efficiency te kiezen hebben we reeds tal van zeer lage energie (<30 kWh/m² verwarming en koeling) gecertificeerd passief tot gecertificeerde 0-energiewoningen gerealiseerd.  Arkana vertrekt steeds vanuit de 6 pijlers van het BENprincipe:


1. Isoleren,
2. luchtdichtheid,
3. ventileren, (architecturaal uitgekiende ontwerpen aangaande)
4. zonnewinst,
5. beperken zonnelast,
6. volume/verliesoppervlakte.

We beperken ons niet tot één type wandopbouw, want een bepaalde situatie in architectuur of budget zal ecologisch/economisch beter scoren met de juiste wandopbouw. Deze variatie in wandopbouw laten we graag zien aan geïnteresseerden.


Met het houtskeletbouwprincipe houtskeletbouwprincipe wordt vanaf het vervaardigen van de nodige bouwmaterialen veel minder energie besteed dan gebruikelijk bij traditioneel. De in vergelijking tot 3x lichtere constructie, welke gedeeltelijk geprefabriceerd wordt in een droge omgeving, zal minder energie en transporturen vragen om tot op de werf te geraken. Na een zeer korte bouwperiode met weinig tot geen omgevingsoverlast en een beperking in waterverbruik kan de bouwheer zijn woning betrekken.


Bij einde levensloop van onze woningen kunnen tal van materialen herbruikt worden of als energiedrager aangewend worden. Met deze cradle-to-cradle gedachte in het achterhoofd streven we steeds naar de perfecte opbouw met ecologische/bio-ecologische bouwmaterialen.
Deze opbouw moet gezond zijn en de tand des tijds weerstaan zonder degeneratie van de performantie op energievlak en binnenhuiscomfort.


Gans de firma draait rond energie en kosten-efficiëntie, zo gebruiken we op onze beursstand gerecupereerde materialen in onze wandvoorstellen, beperken we de kosten in marketing, maken voor promotie gebruik van onze woningen in opbouw, en vragen aan de mensen met wie we samen gewerkt hebben hun mening te delen aan geïnteresseerden.

Arkana is helemaal klaar voor Batibouw en de Eco Award.

Regelmatig organiseert Arkana open werfdagen waar U steeds welkom bent voor een vrijblijvend bezoek, zonder voorafgaande inschrijving.  Deze opendeurdagen worden aangekondigd op de website www.arkana.be.  Indien u ons uw coördinaten bezorgt, dan brengen wij u op de hoogte via een maandelijkse mailing. Verkiest u een persoonlijk werfbezoek met begeleiding van uw bouwadviseur, dan kan u steeds een afspraak maken.

Het Arkana-team begeleidt U tijdens het volledige bouwproces, van bij de keuze van uw bouwgrond, het ontwerp, tot na de oplevering van uw instapklare energiezuinige woning.

Wat schreef de Livios-redactie over batibouw brussel?