Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Arkana en is dus niet geschreven door Livios.

Hoe kies je de juiste bouwpartner en bouwtechniek?

ARKANA Eppegem

Foto: Arkana

ARKANA Eppegem

Foto: Arkana

ARKANA Eppegem

Foto: Arkana

Vanwege de strengere bouwnormen is de nodige ervaring vereist om alle facetten van het bouwproces op elkaar af te stemmen en om uw energiezuinige houtskeletwoning te realiseren. Het is dan ook handig om uw bouwproject door eenzelfde bouwpartner te laten coördineren, van bij het ontwerp tot na de oplevering van uw instapklare woning. Arkana ziet het begrip ‘sleutel-op-de-deur’ eerder als ‘project-op-maat’ met volledige begeleiding doorheen het ganse bouwtraject. Indien gewenst, dan start deze begeleiding al bij de keuze van uw bouwgrond.

Energiezuinig bouwen met houtskeletbouw
Arkana gelooft rotsvast in de meerwaarde van houtskeletbouw. Hout is van nature het beste bouwmateriaal om energiezuinig te bouwen. Door de prima prestaties op energiezuinigheid bouwt Arkana nu al de ecologische woningen van de toekomst.
Een woning opgebouwd met een houten skelet, is mogelijk in allerlei stijlen: modern, klassiek, landelijk …

We bieden verschillende types wandopbouw voor het houten skelet, zodat u de beste keuze kan maken zowel op vlak van architectuur, de energievraag van de woning alsook het financiële plaatje. Houtskeletbouw biedt meer wooncomfort voor hetzelfde budget / prijs als een traditionele bouw. Doordat een houten structuur lichter is dan een traditionele structuur is het resultaat een meer gevarieerde architectuur, en dit voor hetzelfde budget!

Enkele voordelen van houtskelet:

• Energiezuinig
De houten binnenstructuur biedt veel meer ruimte en mogelijkheden om maximaal te isoleren. Bovendien komen thermische onderbrekingen – de zogeheten koudebruggen of koudeknopen – veel minder voor dan bij traditionele woningen. Op zichzelf heeft hout, in tegenstelling tot baksteen, dankzij zijn cellenstructuur al sterk isolerende eigenschappen.

• Luchtdicht voor een ideaal wooncomfort
Door luchtdicht te bouwen voorkomt u luchtlekken, die zorgen voor ongecontroleerde energieverliezen, zodat het ventilatiesysteem optimaal kan werken.

• Droge bouwmethode
Het hart van het huis – het houten binnenskelet – bereiden we voor in een droog en verwarmd atelier. De montage op de werf duurt slechts een tweetal weken zodat de ruwbouw amper wordt blootgesteld aan weer en wind. Reeds bij de oplevering is een Arkana woning optimaal geconditioneerd.

• Eindeloze architecturale mogelijkheden
De lichtheid van de constructie levert u een besparing op voor een minder zware fundering. Ook voor minder draagkrachtige gronden kan houtskeletbouw een oplossing zijn. Houtskeletbouw hangt niet samen met een specifieke bouwstijl. Modern of klassiek, alles kan.

• Snelle bouwtijd, meteen instapklaar
Een houtskeletwoning is de helft sneller realiseerbaar dan een traditionele woning. Bovendien heeft uw nieuwbouwwoning amper bouwvocht opgeslorpt. De binnenmuren zijn meteen klaar om te schilderen of verder af te werken volgens uw persoonlijke wensen.

• Prima isolatie tegen geluid van buitenaf
Hout(skeletbouw) haalt veel hogere waardes voor geluidsisolatie dan bakstenen. Storende geluiden – bijvoorbeeld verkeer op een drukke baan – blijven waar ze horen: buiten. Verhogen van de luchtdichtheid zorgt automatisch voor een verhoogde geluidsisolatie.

We raden onze klanten steeds aan om enkele realisaties te checken en te polsen naar hun ervaringen, hoe hebben ze het bouwproces ervaren, … We overhandigen u graag een uitgebreide referentielijst zodat u enkele houtskeletwoningen of werven in opbouw in uw regio of de gewenste bouwstijl kan bezoeken.

In de getuigenissen op de website leest u hoe bouwers onze persoonlijke totaalaanpak beleefden en waardeerden.

Wilt u meer informatie of blijft u graag op de hoogte van Open Werfdagen, neem dan zeker contact. We hopen u spoedig te ontmoeten.

Het Arkana-team.

Wat schreef de Livios-redactie over bouwtechnieken?